slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ξάνθη: Με επιτυχία η πορεία μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων | Δείτε video και φωτογραφίες

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Πορεία μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθης με την συμμετοχή δεκάδων ατόμων η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας στις 20:00 και θα κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, όπου οι χορωδίες των Συλλόγων Ποντίων Ν. Ξάνθης, Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης και των Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»  ερμήνευσαν τραγούδια για τη Γενοκτονία.

Δείτε video:

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 17 Μαΐου
Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα γίνει η υποδοχή της εικόνας του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα (ώρα 19:00) και στην πλατεία Ελευθερίας – Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού ο Σάββας Καλεντερίδης θα μιλήσει για το θέμα: «Οι γεωπολιτικές πτυχές της γενοκτονίας, τότε και τώρα».

Σάββατο 18 Μαΐου
Στην αίθουσα εργατικου Κέντρου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία Απογόνων Προσφύγων (ώρα 09:00-14:00). Στην πλατεία Ελευθερίας – Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα τελεστεί τρισάγιο, ομιλία του Θεοδόσιου Κυριακίδη, προβολή ντοκιμαντέρ και ολονυχτία (ώρα 19:30).

Κυριακή 19 Μαΐου
Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ιερό Νάο Της Θεού Σοφίας (ώρα 10:00), κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προσφυγικού Ελληνισμού, δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης και στις 20:00 στην πλατεία Ελευθερίας θα παρουσιαστεί το δρώμενο  «Τα πόδια εδώ, αλλού η καρδιά».

 

Σχετικά Άρθρα