slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γιορτή της Μητέρας: Μεγάλη εκδήλωση του Μανώλη Τσέπελη στο “Ψωμί και Σοκολάτα” το βράδυ της Παρασκευής. Καλούνται όλες οι γυναίκες της Ξάνθης να παραβρεθούν!

Η Γιορτή της μητέρας ή αλλιώς η Ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή. Στην Ελλάδα γιορτάζεται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έτσι για το 2019 θα γιορταστεί στις 12 Μαΐου.

Με την ευκαιρία αυτής της γιορτής οι υποψήφιες του συνδυασμού Δύναμη για το Αύριο και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης καλούν όλες τις γυναίκες της Ξάνθης στο Ψωμί και Σοκολάτα σε μεγάλη ανοικτή εκδήλωση που θα γίνει αύριο το βράδυ Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 21:00. Είσαι γυναίκα; Να είσαι εκεί…

Οι “ρίζες” στην Αρχαία Ελλάδα

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η “Μητέρα των Θεών”, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Σχετικά Άρθρα