slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Γ. Στογαννίδης: Ο αγώνας των πολιτικών και του ελληνισμού πρέπει να συνεχιστεί έως ότου υπάρξει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης παραβρέθηκε στην κεντρική εκδήλωση για την 104η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 11 το πρωί, που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα θρακικής τέχνης και παράδοσης (καπναποθήκη Π) εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων.

«Μεταξύ άλλων,  τόνισε την ανάγκη αναγνώρισης της γενοκτονίας, προκειμένου να μην περάσει  στη λήθη, εφόσον οι θηριωδίες που έγιναν σε βάρος του αρμενικού λαού έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που τις συνιστούν ως τέτοια,ενώ επισήμανε ότι ολοένα και περισσότερες χώρες  κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή,με πρόσφατο το παράδειγμα της Γαλλίας.

Ο κ. Στογιαννίδης  έκλεισε τον χαιρετισμό του ευχαριστώντας την Αρμενική κοινότητα Ξάνθης,η οποία δραστηριοποιείται στην πόλη της Ξάνθης, μια πόλη με έντονο των πολυπολιτισμικό χαρακτήρα,συμβιώνοντας με άλλες κοινότητες ,  σεβόμενη ωστόσο την καταγωγή  και τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθεμίας.»

Σχετικά Άρθρα