slider Κόμματα Τελευταία Νέα

1η Μάη 2019. Συμμετέχουμε μαζικά στη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη κ. πλατεία, στις 10:30’

Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, κοινωνική ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής.

Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Η οικονομική κρίση ξεπερνιέται, όμως η ανασφάλεια και οι δυσκολίες της επιβίωσης παραμένουν. Χαμηλά μεροκάματα και ατελείωτες ώρες δουλειάς, ληστρική φορολογία και χρέη, συντάξεις πείνας και πετσοκομμένα δικαιώματα είναι η καθημερινότητα μας. Την ίδια ώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις αρπάζουν την «μερίδα του λέοντος» και αυξάνουν τα κέρδη τους. Αυτό σημαίνει «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, έτσι εννοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την «δίκαιη ανάπτυξη».

Οι υποσχέσεις για “διόρθωση των αδικιών” δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα πλαίσια των Ευρωενωσιακών κατευθύνσεων. Τα δίνει όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων, φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακούς νόμους, ζεστό χρήμα από το δικό μας ξεζούμισμα. Μειώνει προκλητικά τη φορολογία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, προωθεί την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ φορολογία των εφοπλιστών, προχωρά σε κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στα λαϊκά νοικοκυριά.

Με το νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια μειώνει ακόμα περισσότερο τα όρια για την προστασία της 1ης κατοικίας. Η δήλωση Σκουρλέτη ότι η κυβέρνηση βρήκε την «χρυσή τομή ανάμεσα στις τράπεζες και τους αδύναμους που δεν μπορούν να πληρώσουν» είναι πρόκληση. Στη Χίο, τράπεζα βγάζει στο σφυρί με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το σπίτι συνάδελφου αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης. Στα Γιάννενα η εφορία προχωράει σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για οφειλές συνάδελφων. Είμαστε στην “πρώτη γραμμή πυρός” των 40.000 πλειστηριασμών για το 2019.Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να δυναμώσει την αλληλεγγύη.

Κανένας μόνος του στην επίθεση! Παλεύουμε για:

Tην κατάργηση κατασχέσεων στην 1η κατοικία.

Τη διαγραφή τόκων-προστίμων και το 30% του οφειλόμενου αρχικού χρέους προς τις τράπεζες, για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα ως 12.000 ευρώ.

50% διαγραφή για όσους έχουν κλείσει βιβλία. Αρκετά πληρώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που διαφημίζει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία, ουσιαστικά «χρυσώσει το χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει. Ακόμη και αυτό το αναγκαίο  κούρεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο προϋποθέτει τη μετατροπή της σύνταξης σε χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, ενώ συνεχίζει να αφαιρεί πάνω από το μισό μας εισόδημα για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Πόσο θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση; Πόσα χρόνια θα προσπαθούμε να ξεπληρώνουμε παλιά και νέα χρέη, μπαινοβγαίνοντας σε ρυθμίσεις, «πνιγμένοι» στην ανασφάλεια;

Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας, να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και υλοποιούν συστηματικά κυβερνήσεις και ΕΕ. Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη.

Ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος αλλά αναγκαίος. Είναι κρίσιμο σήμερα να ενισχύσουμε τη συμμετοχή μας στα σωματεία, τη συλλογική διεκδικητική δράση. Χρειαζόμαστε συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να επιβάλει κατακτήσεις. Ενάντια σε αυτή τη προοπτική στέκονται οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ ,ΕΣΕΕ και του επιμελητήριου Ξάνθης  οι σειρήνες της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Αυτές οι ηγεσίες έχουν πάρει αποστάσεις από την πραγματικότητα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων. Δυστυχώς αυτή τη γραμμή ακολουθεί και η διοίκηση του επιμελητήριου Ξάνθης χαρατσώνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα τους μικρούς ΕΒΕ για τις ελάχιστες υπηρεσίες που μας προσφέρουν. Ορκίζονται  στην «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα» μαζί με ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, τραπεζίτες και εφοπλιστές.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000€ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος) για να εξασφαλίζουμε τα αναγκαία για την οικογένειά μας.

Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ.

Την οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας (6.95% του εισοδήματος) και τη διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών υγείας-πρόνοιας για όλους, με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τον υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών στα έξοδα της επιχείρησης.

Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας και τη συμμαχία μας!

Μαζί έχουμε περισσότερη δύναμη

Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση

Επιμελητηρίου Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα