Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Έτσι θα καθαρίσετε τα ΠΑΝΤΑ στο μπάνιο!

Το μπάνιο είναι από τα μέρη του σπιτιού που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια. Η απολύμανση των ειδών υγιεινής είναι φυσικά απαραίτητο να γίνεται τακτικά, όμως υπάρχουν και άλλα σημεία στο μπάνιο, τα οποία μπορεί να παραμελούνται στο συστηματικό καθάρισμα, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες μικροβίων.
Δείτε, παρακάτω, πώς θα καθαρίσετε τέλεια ακόμα και τα πιο απίθανα σημεία του μπάνιου σας:

Τον καθρέφτη του μπάνιου

Φτιάξτε ένα μείγμα από ¼ λευκό ξύδι, 1 κ.σ. κορν φλάουρ και 2 κούπες ζεστό νερό. Ψεκάστε τον καθρέφτη και καθαρίστε τον έπειτα με μία εφημερίδα.

Τους λεκέδες από σκουριά στη λεκάνη

Φτιάξτε ένα μείγμα από σκόνη καθαρισμού μπάνιου και χυμό λεμονιού και τρίψτε με άγριο σφουγγάρι πάνω στη σκουριά. Διατηρείτε τη λεκάνη καθαρή, ρίχνοντας τακτικά λίγη χλωρίνη πριν φύγετε από το σπίτι. Η χλωρίνη θα διατηρήσει λευκό το χρώμα της λεκάνης, στα σημεία που είναι κάτω από το νερό και επίσης εξασφαλίζει υγιεινή.

Την μπαταρία του μπάνιου

Βάλτε λευκό ξύδι σε ένα πλαστικό σακουλάκι και δέστε το στην κεφαλή της μπαταρίας. Σφίξτε το καλά με ένα λαστιχάκι. Αφήστε το να μουλιάσει για μία ώρα, έπειτα αφαιρέστε το σακουλάκι και σκουπίστε με ένα πανάκι τη μπαταρία.

Τη μούχλα στα πλακάκια

Πάρτε μπόλικο βαμβάκι και πλάστε το στα χέρια σας ώστε να γίνει μακρουλό (όπως κάνουν τα παιδιά όταν παίζουν με πλαστελίνη). Βουτήξτε το σε χλωρίνη και τοποθετήστε το στα πλακάκια, στις ενώσεις όπου συγκεντρώνεται η μούχλα. Αφήστε το εκεί για μία ολόκληρη ημέρα.

Σχετικά Άρθρα