Επιστολές Τελευταία Νέα

Οι «πονηριές» που ξεσκεπάζονται. Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι το επίπεδο αντιπαράθεσης των υποψηφίων Περιφερειαρχών Αττικής , παρά τα πολλά και σύνθετα προβλήματα, σε σύγκριση με τις «χοντράδες» και τις προεκλογικές αλληλοκατηγορίες στις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις που συμπίπτουν για το 2019, είναι σχετικά υψηλό και αρκετά πολιτισμένο εκτός από το σημείο των αυταπόδεικτων σοβαρών ευθυνών της Διοίκησης Δούρου στις τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι, οι οποίες κόστισαν –έμμεσα ή άμεσα- ανθρώπινες ζωές.

Προσωπικά είχα πει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ότι ο κ. Πατούλης είναι μεν αντίπαλος της Παράταξης Σγουρού αλλά και παλιός φίλος γι αυτό και θα αποφύγω προσωπικές προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο, ο κ. Πατούλης «πήρε θάρρος» από τον πολιτισμένο χαρακτήρα με τον οποίο ασκείται η προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση και προσπάθησε να «βάλει στο ίδιο τσουβάλι» την κυρία Δούρου και τον κ. Σγουρό στο άλλο τεράστιο θέμα , το θέμα των ευθυνών στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής και να τις αποδώσει , περίπου ισόποσα- σε Δούρου ΚΑΙ Σγουρό. Άστοχο και άδικο.

Ωστόσο το “άδειασμα” που  έκανε τις προάλλες στον κ. Πατούλη ο κ. Μητσοτάκης – που έχει πει ότι τον στηρίζει κι όλας – ήταν πολύ “χοντρό”. Γι αυτό και πρέπει να το επισημάνω μιας και μέσα στα τόσα και τόσα που γράφονται και ακούγονται, οι εκλογές για την Περιφέρεια «σπρώχνονται» στο κάποιου είδους περιθώριο

Τον άφησε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης εντελώς έκθετο τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και υποψήφιο Περιφερειάρχη  κ. Πατούλη κατά την επίσκεψη του στον ΧΥΤΑ Φυλής γι αυτό ακριβώς το θέμα που ο κ. Πατούλης προσπάθησε – φοβάμαι δολίως- να εμπλέξει τον κ. Σγουρό: στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στις επίσημες δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στον ΧΥΤΑ, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αδιέξοδο που διαμορφώνεται στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής «ύστερα από πέντε χρόνια προκλητικής απραξίας», δείχνοντας την θητεία της Ρένας Δούρου όπου κατά κοινή ομολογία δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα η Αττική να κινδυνεύει εξαιτίας της εξάντλησης του χώρου ταφής.

Και το σημαντικότερο: Δεν στάθηκε μόνον εκεί. Εγκάλεσε την κα Δούρου και την κυβέρνηση «Για το ότι δεν προχώρησαν σημαντικά έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με τη σωστή επεξεργασία των απορριμμάτων, αλλά και για το ότι δυστυχώς η ανακύκλωση βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά».

Στην ουσία, «άδειασε»  πλήρως τον κ. Πατούλη που επιμένει να ασκεί κριτική στο μοντέλο των διαγωνισμών που προχωρούσε από τον Γιάννη Σγουρό την περίοδο 2012-2014 σε αγαστή συνεργασία με τον Κωστή Χατζηδάκη, όταν  ένα φλέγον διαχρονικό πρόβλημα έφτανε κοντά στη λύση. Με δυο λόγια: Ο κ. Πατούλης πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος στα θέματα της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά Άρθρα