slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Υγειονομική Κάλυψη του Καρναβαλιού από την Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανρωπιστικών Κρίσεων (ΟΔΙΑΚ)

Κατόπιν προσκλήσεως του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης η Διασωστική Ομάδα ΟΔΙΑΚ, ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών με αποκορύφωμα την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Η ΟΔΙΑΚ παρευρέθηκε  με επιχειρησιακή μονάδα εξοπλισμένη με υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό, στο χώρο συγκέντρωσης οχημάτων στο αεροδρόμιο του Ζυγού για να συνδράμει στην ομαλή διεξαγωγή και λειτουργία της κυκλοφορίας των πεζών, έτσι ώστε να προβλεφθεί οποιοδήποτε πιθανό ατύχημα και να παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση περιστατικού, λόγω της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών για το Καρναβάλι της Ξάνθης.

Επιπροσθέτως υπήρξε άμεση ανταπόκριση των μελών της ΟΔΙΑΚ σε αίτημα του Προέδρου των Αστικών Συγκοινωνιών Ξάνθης, να μεταβεί κλιμάκιο της ομάδας στην Πλ. Μπαλτατζή για άσκηση των καθηκόντων τους.

Λόγω της ομαλής συνεργασίας των Διασωστών με τους οδηγούς των Αστικών Λεωφορείων, αποφεύχθηκαν πιθανά ατυχήματα εξαιτίας της συρροής του πλήθους και του ελάχιστου χρόνου αναμονής των επιβατών, που έπρεπε να μεταφερθούν στο χώρο διεξαγωγής της παρέλασης. Η ΟΔΙΑΚ ευχαριστεί θερμά όλους τους Εθελοντές Διασώστες και τους Εθελοντές Ιατρούς που στήριξαν το έργο της ομάδας.    

ΑΣΚΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 01.03.2019 

Η Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (ΟΔΙΑΚ) συμμετείχε στην άσκηση ευρείας κλίμακας που πραγματοποίησε η εταιρεία Fraport στον αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», στα πλαίσια αντιμετώπισης Kαταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019.

Η ομάδα συμμετείχε σε συσκέψεις που είχαν ως αντικείμενο την ανάλυση των επεισοδίων της άσκησης και την προετοιμασία για την καλύτερη συνεργασία των εμπλεκόμενων, σε θέματα υγείας, οργανισμών.

Την ημέρα της άσκησης συμμετείχε με σημαντική δύναμη Εθελοντών Διασωστών, τον απαραίτητο εξοπλισμό και προσωπικό εξοπλισμό προστασίας Διασώστη και συνεργάστηκε άψογα με τους αντίστοιχους φορείς και τους συντονιστές της ανωτέρω ασκήσεως.

Σχετικά Άρθρα