slider Κόμματα Τελευταία Νέα

4+1 Μεγάλα Σχέδια για την Ξάνθη

Οι επικείμενες εκλογές αναμένεται να αντικαταστήσουν μεγάλο μέρος του σημερινού πολιτικού προσωπικού, σε όλες τις βαθμίδες της Διοίκησης.

Εκ των πραγμάτων ξεκινάει μια νέα Προγραμματική Περίοδος για τον Νομό Ξάνθης, όπως και για όλη τη χώρα.

Σε αυτή τη νέα εποχή πρέπει να εστιάσουμε στην ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Μεταξύ αυτών:

  1. Αρδευτικό

Ένα σπουδαίο έργο με τεράστια αναπτυξιακή και οικολογική αξία, που δυστυχώς καθυστέρησε αδικαιολόγητα λόγω προσφυγών στο ΣτΕ. Απαιτείται επικαιροποίηση μελετών και ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Με την υλοποίηση του θα μπορέσουν να καταργηθούν 10.000 αγροτικές γεωτρήσεις οι οποίες, πέραν του μεγάλου κόστους λειτουργίας τους για τους αγρότες, υποβαθμίζουν συνεχώς τον υδροφόρο ορίζοντα, προκαλούν υφαλμύρωση και τελικά, μείωση της παραγωγικής αξίας της γης.

  1. Κάθετος ΆξοναςΞάνθης – ελληνοβουλγαρικών συνόρων

Το πρώτο τμήμα μήκους 8χλμ είναι υπό κατασκευή. Για τα υπόλοιπα 41χλμ πρέπει να διασφαλιστεί χρηματοδότηση. Η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου θα ανοίξει ευκαιρίες εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης αλλά και ευχερούς πρόσβασης σε σχετικά απομονωμένους οικισμούς του Νομού.

  1. Δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου

Ο προγραμματισμός προβλέπει την εκκίνηση της κατασκευής στις αρχές του 2020. Πρέπει να διασφαλιστεί η γρήγορη επέκταση του δικτύου σε όλο τον αστικό ιστό, τις αγροτικές και μεταποιητικές μονάδες. Το χαμηλό ενεργειακό κόστος είναι συνθήκη επιβίωσης για τα νοικοκυριά και ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις.

  1. Χρήσεις Γης – Οριοθετήσεις περιοχών RAMSAR/NATURA – Οριοθετήσεις ορεινών οικισμών

Το φυσικό κάλλος της περιοχής δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη της. Πρέπει να πιέσουμε για την άμεση ολοκλήρωση έργων γεωχωρικού σχεδιασμού και οριοθετήσεων.Καμία μικρή ή μεγάλη επένδυση δεν μπορεί να γίνει χωρίς σαφήνεια στο ιδιοκτησιακό και στους όρους δόμησης και χρήσης γης.

  1. Άρση συνθηκών γκέτο στον οικισμό Ρομά

Τα γκέτο δεν ταιριάζουν σε καμία σύγχρονη κοινωνία. Απαιτείται σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας επαρκών δημοσίων υποδομών (εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού) ή/και εθελοντικών μετεγκαταστάσεων. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για όλους, εντός και εκτός οικισμού.
Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα θέσει το πλαίσιο του νέου μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας.

Εμείς, οι πολίτες και οι φορείς της Ξάνθης, οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν προς όφελος της Κοινωνίας και της Οικονομίας του Νομού μας. Η Ξάνθη δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο..

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Σχετικά Άρθρα