Παραπολιτικά Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

“Κάλυψη” σε όλες τις εκδηλώσεις της Ξάνθης ο Ερυθρός Σταυρός!!

Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης

Περιφερειακό Πρωτάθλημα BADMINTON

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα BADMINTON στις 24 Μαρτίου 2019, στην πόλη της Ξάνθης.

Αυτοκινητιστικοί Αγώνες Επιδεξιοτήτων «ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΞΑΝΘΗΣ 2019»

Έπειτα από αίτημα του Γυμναστικού ΑθλητικούΣυλλόγου «ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ», το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης, ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη της αθλητικής αυτής διοργάνωσης,με τη συμμετοχή δύο Εθελοντών Σαμαρειτών του τμήματος, οι οποίοι με τον κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό ήταν έτοιμοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά που θα προέκυπταν στους αθλητές , κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ένα διαφορετικό δρόμενο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου, στις 24 Μαρτίου 2019, στην πόλη της Ξάνθης. Πρόκειται για τους αυτοκινητιστικούς αγώνες επιδεξιότητας «ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΞΑΝΘΗΣ 2019», οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο, έμπροσθεν του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις σαράντα δύο.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης, κατόπιν αιτήματος του Αθλητικού Σωματείου « ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΞΑΝΘΗΣ», ανέλαβε να καλύψει υγειονομικά τους παραπάνω αγώνες, με τη συμμετοχή επτά Εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι με τον κατάλληλο υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό,βρίσκονταν σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά που θα προέκυπταν κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ημιτελικοί Αγώνες Σκάκι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών

Στις 24 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν οι ημιτελικοί αγώνες ΑΜΘ και Σερρών, για το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών/ριών 2019» διαφόρων ηλικιών, με τις συμμετοχές να ξεπερνάνε τις διακόσιες.

Έπειτα από αίτημα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης, ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη της αθλητικής αυτής διοργάνωσης, με τη συμμετοχή τριών Εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι με τον κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό βρισκόντουσαν στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, παρέχοντας έτσι ασφάλεια στους παρευρισκομένους και προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε δυσμενή κατάσταση, εφόσον προέκυπτε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Παιδικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ», θα καλύψει υγειονομικά, τους αγώνες καλαθοσφαίρισης, στα πλαίσια του παιδικού πρωταθλήματος, κατά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο 2019.

Κατόπιν των παραπάνω στις 24 Μαρτίου 2019 διεξήχθη ο αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύτων ομάδων «ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ – Α.Ε ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», με την παρουσία τριών Εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι έχοντας στην διάθεσή τους τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό, παρευρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στις αγωνιζόμενες ομάδες, κατά την διάρκεια του αγώνα, εφόσον αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε, η εθνική επέτειος της 25 ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ξάνθης. Οι εκδηλώσεις Τιμής ξεκίνησαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, όπου εψάλη Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμωνος. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης , ενώ στις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση των Εθελοντικών Σωμάτων, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, συμμετείχε με υπερηφάνεια και σεβασμό στην παρέλαση, με Εθελοντές Σαμαρείτες και Εθελόντριες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε άψογο σχηματισμό, συγκεντρώνοντας έτσι τα βλέμματα των εκατοντάδων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί, καθώς και το παρατεταμένο χειροκρότημά τους, αλλά και αποκομίζοντας τα ευμενή σχόλια των επισήμων.

Κατά τις Εορταστικές Εκδηλώσεις της Εθνικής μας Επετείου, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ,εκπροσώπησε ο κ. Νικόλαος Αβραμίδης, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Τμήματος.

Σχετικά Άρθρα