slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Περιβαλλοντική βόμβα με κάψιμο συσκευασιών φυτοφαρμάκων στην Γενισέα του Δήμου Αβδήρων… Τι έχει να πει ο Γ. Τσιτιρίδης; Τι κάνουν οι υπηρεσίες του Ζαγναφέρη; (φώτο και βίντεο)

Περνούσα χθες από την Γενισέα και είδα μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν μας και ειδικά δεν τιμά τον Δήμο Αβδήρων, ούτε και τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δίπλα σε μια ποτίστρα όπου οι γεωργοί χρησιμοποιούν νερό της ΔΕΥΑ (χωρίς να πληρώνουν τίποτε!!!! όπως έμαθα) για να γεμίζουν τα ραντίστηκα τους, υπήρχαν δεκάδες άδειες συσκευασίες από φυτοφάρμακα. Μάλιστα φαίνεται ότι από την παντελή απουσία του δήμου, κάθε τόσο κάποιος πάει και τα βάζει φωτιά για να περιορίσει τον όγκο τους. Δίπλα υπάρχει και ένα μικρό ρυάκι που και αυτό ήταν γεμάτο συσκευασίες φυτοφαρμάκων που η Ευρωπαϊκή αλλά και η Ελληνική νομοθεσία επιβάλει να γίνονται περισυλλογή και ανακύκλωση με ελεγχόμενο μάλιστα τρόπο.

Στο ίδιο σημείο νερά παντού και φυσικά οποιοδήποτε ζώο περάσει από εκεί μπορεί να πιει το νερό με τα φυτοφάρμακα!!!

σ.ε. Ο κίνδυνος με την φωτιά των συσκευασιών είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ειδικά για τον άνθρωπο. Περιμένω να δω τι θα πράξει ο κ. Τσιτιρίδης αλλά και ο ελεγκτικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα