slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Παιδιά από το Δροσερό ¨μοιράστηκαν¨ σε δημοτικά της Ξάνθης

Μαι πρωτοποριακή απόφαση πάρθηκε εδώ και μερικές ημέρες λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Περίπου 25-30 παιδιά από το σχολείο του Δροσερού μοιράστηκαν σε διάφορα σχολεία του Δήμου της Ξάνθης σε εφαρμογή ενός νέου όπως μαθαίνω προγράμματος “ενσωμάτωσης” των ανθρώπων του Δροσερού στον οικιστικό ιστό της πόλης.

Βέβαια δεν ξέρω γιατί αυτό ξεκίνησε έτσι εσπευσμένα μέσα στην μέση της σχολικής χρονιάς και κατά πόσο θα μπορέσουν έτσι τα παιδάκια αυτό του δημοτικού να προσαρμοστούν, ωστόσο οι πληροφορίες της XanthiNews.gr αναφέρουν ότι αν το εγχείρημα είναι επιτυχημένο από τον Σεπτέμβριο του 19 άλλα 100 παιδιά από το Δροσερό θα πάνε και στα υπόλοιπα σχολεία της Ξάνθης.

Σημείωση: Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει και μεταφορά των παιδιών από και προς το Δροσερό κάτι που γίνεται τώρα με μισθωμένο λεωφορείο καθημερινά.

 

σ.ε. Περιμένω να δω αν θα εφαρμοστεί βέβαια και κανένα πρόγραμμα προσαρμογής με τμήματα ένταξης γιατί σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα ούτε για τα παιδιά του Δροσερού ούτε για τους δασκάλους και τους άλλου μαθητές. 

Σχετικά Άρθρα