slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Επιστροφή στην ύπαιθρο με πολλά οφέλη!!|Δείτε video και φωτογραφίες από την ομιλία στην Αγία Φωτεινή Χρύσας Ξάνθης

Γραφεί η Μαίρη Δαληκριάδου

Μια μοναδική ομιλία πραγματοποιήθηκε την σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου στον ιερό ναό Αγίας φωτεινής Χρύσας Ξάνθης με θέμα “Επιστροφή στην Υπαίθρο”με ομιλητή τον γεωπόνο Χρήστο Σαπρανίδη από το Κιλκίς. Την εκδήλωση οργάνωσε το σωματείο Ξάνθης «Ενωμένη Ρωμιοσύνη».

Ο κύριος Σαπρανίδης μίλησε για την ζωή στην ύπαιθρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα και αναφέρθηκε ειδικά για τις καλλιέργειες και τόνισε ότι αφήσαμε τα χωριά μας για να πάμε σπουδάσουμε και ερήμωσαν τα χωριά μας . Πλήρης εγκατάλειψη τα χωριά παραγωγικότητα μηδέν. Μεταξύ άλλων ανέφερε  και τα οφέλη που αποκομίζουμε από την κατανάλωση των οπωροκηπευτικών από τους μπαξέδες μας τα οποία είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συμβάλλουν στην καλή υγεία.

Αμέσως μετά ο εφημέριος του ναού της Αγίας φωτεινής παπά Θωμάς μαζί με τον υπεύθυνο του σωματείου Ε.ΡΩ. της Ξάνθης παπά Γιάννη από τους Τοξότες και τον ομιλούντα της εκδήλωσης φύτεψαν μερικά δέντρα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία:

Επόμενη εκδήλωση της Ε.ΡΩ. Καβάλας με ενδιαφέρον για τους Ξανθιώτες αφού ομιλητής θα είναι ο μητροπολίτης Ξάνθης:

Εκδήλωση για τον Οσιο Παίσιο – ΕΡΩ ΚΑΒΑΛΑΣ 4-4-19

Ἡ Ἑνωμένη Ῥωμηοσύνη σᾶς προσκαλεῖ τὴν Πέμπτη 4 Ἀπριλίου 2019 στὶς 19:30 στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Καβάλας (ὁδὸς Σπετσῶν 27-31, κοντὰ στὴν παραλιακὴ ὁδὸ) στὴν ἐκδήλωση μὲ θέμα : ” Ὁ Ὅσιος Παΐσιος ὅπως τὸν ἔζησα” μὲ ὁμιλητὴ τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων ὁ ὁποῖος ὑπῆρξε πνευματικὸ τέκνο τοῦ Ὁσίου. Ἡ ἐκδήλωση τελεῖ ὑπὸ τὴν εὐλογία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου.

Λίγα λόγια για το σωματείο:

Στην Ξάνθη απαριθμεί περίπου 110 μέλη με έδρα τον ναό της αγίας Φωτεινής Χρύσας Ξάνθης και υπεύθυνος είναι ο Παπά Γιάννης. Πιο αναλυτικά

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Σχετικά Άρθρα