slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Δείτε το πρόγραμμα του Ξανθιώτικου καρναβαλιού για την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Τρίτη 5 Μαρτίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:00

Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Διομήδειας, Αβάτου Ξάνθης, Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», Λεύκης «Πρωτοπόροι», «Θάμυρις», «Θράκη».

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

17:30

Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού  – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα λίγο παρακάτω:

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

19:00

«Ο μύθος του Ορφέα στην μεγάλη οθόνη»

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ έχει δημιουργήσει ένα αρχείο από ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του JeanCocteau στον Αμερικάνικο νότο του TennesseeWilliams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Νικολαϊδη στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του MarcelCamus.

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1 και Βενιζέλου

19:30

«Εικονική ξενάγηση στη γειτονιά του Μ. Χατζιδάκι».

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Γκαγκαλίδη και την ιστοσελίδα «Αλλιώτικες Προτάσεις» πραγματοποιούν την πολιτιστική δράση «Εικονική ξενάγηση στη γειτονιά του Μ. Χατζιδάκι». Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα