slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αναγόρευση νέου Επίτιμου Διδάκτορα στο ΔΠΘ

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 θα αναγορεύσει τον Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή του ΔΠΘ Εμμανουήλ  Ε. Γδούτο σε Επίτιμο Διδάκτορά του στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής και ώρα 19.00. Θα προηγηθεί Επιστημονική Ημερίδα προς τιμή του με θέμα: «Η ελληνική γλώσσα διαχρονικά ως πολιτισμική αξία» στον ίδιο χώρο και ώρα 16.30.

Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι: Γρηγόριος Παπαγιάννης, Μαρία Τζιάτζη, Δημοσθένης Στρατηγόπουλος, Νικόλαος Μαυρέλος, Μαρία Δημάση, Θανάσης Β. Κούγκουλος και Κατερίνα Σχοινά. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο Ακαδημαϊκός Εμμανουήλ Ε. Γδούτος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948. Πολιτικός Μηχανικός, διδάκτωρ του ΕΜΠ (1973) και επιμελητής στην έδρα Θεωρητικής και Εφηρμοσμένης Μηχανικής (1974-1977). Κατά την περίοδο 1982-2015, έκτακτος, τακτικός καθηγητής και καθηγητής στην έδρα Τεχνικής Μηχανικής του ΔΠΘ. Επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Toledo, Lehigh, Santa Barbara & Davis κ.α.). Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, της Academia Europaea και της Διεθνούς Ακαδημίας Μηχανικών. Εταίρος της Ακαδημίας Μηχανικής των ΗΠΑ και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Niš (Σερβία) και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Βραβείο Merit και μετάλλιο Griffith της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Δομικής Ακεραιότητος, βραβεία Theocaris, Lazan, Tatnall και Zandman της Διεθνούς Εταιρίας Πειραματικής Μηχανικής, Μετάλλιο και Δίπλωμα Golden Fortune του International Academic Rating of Popularity, Μετάλλιο Paton της Ουκρανικής Ακαδημίας Επιστημών και Jubilee XV Year IAE της Διεθνούς Ακαδημίας Μηχανικών, Βραβείο Merit και Theocaris της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πειραματικής Μηχανικής, Golden Sign της Ρωσικής Ακαδημίας Μηχανικών, Καλύτερης Εργασίας του Εκδοτικού Οίκου SAGE, Panetti-Ferrari της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνου, Χρυσό Μετάλλιο “Colonnetti” του Ιταλικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Μετρολογίας. Πρόεδρος πολλών διεθνών συνεδρίων. Το 2015 το διεθνές περιοδικό Meccanica αφιέρωσε ειδικό τεύχος προς τιμήν του. Επίτιμος δημότης Λέσβου και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2017.

 

Σχετικά Άρθρα