slider Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Φυσικά αντίδοτα στο άγχος

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το στρες, ουδείς μπορεί να το αρνηθεί. Το αίσθημα του άγχους είναι μια φυσιολογική αντίδραση των ανθρώπων σε καταστάσεις πίεσης. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή σε εκείνες στις οποίες το άτομο πάσχει από αγχώδη διαταραχή, είναι απαραίτητο να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να ξεπεράσει επιτυχώς αυτό το πρόβλημα. Στις περιπτώσεις όμως, όπου το άγχος δεν είναι σοβαρό πρόβλημα (αν και είναι ενοχλητικό ή άβολο) είναι δυνατόν να επωφεληθεί από κάποιες φυσικές λύσεις για να χαλαρώσει. Ετοιμάσαμε για εσάς ένα μικρό, χρηστικό οδηγό.

  • Αφεψήματα:

Γνωστά από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, δεν παύουν να αποτελούν μέχρι σήμερα μία πολύ καλή λύση για να καταπολεμήσουμε το άγχος.

  1. Βαλεριάνα: Η βαλεριάνα είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία και έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο για διάφορες παθήσεις. Αποτελεί μία από τις κλασικές επιλογές για όσους υποφέρουν από αυπνία καθώς προάγει τη χαλάρωση και μειώνει τα επίπεδα του στρες.
  2. Τίλιο: Το τίλιο χρησιμοποιείται ευρέως για τη χαλάρωση και είναι γνωστό για τις ποικίλες θεραπευτικές του ιδιότητες. Πολλοί άνθρωποι πίνουν τίλιο πριν από μια σημαντική εξέταση για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η βαλεριάνα, αλλά παραμένει πολύ αποτελεσματικό.
  3. Χαμομήλι: Το αγαπημένο των γιαγιάδων μας (και όχι άδικα!) έχει ωφέλιμες ιδιότητες για την πέψη αλλά και αγχολυτικές ιδιότητες καθώς βοηθά στη μείωση του στρες και λειτουργεί εξαιρετικά κατά της αυπνίας.
  • Φυσική άσκηση

Οποιαδήποτε μορφή φυσικής άσκησης μπορεί να είναι ωφέλιμη όχι μόνο ενάντια στο άγχος αλλά και για τη γενική κατάσταση της υγείας μας. Οι δύο πιο διαδεδομένες μορφές άσκησης κατά του άγχους είναι το περπάτημα και η γιόγκα.Ένας εικοσάλεπτος περίπατος, βοηθά περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε στη μείωση του άγχους. Επιπλέον, όπως κάθε αερόβια άσκηση, το περπάτημα μειώνει τα επίπεδα κορτιζόληςκαι μας κάνει να νιώθουμε καλά χάρη στην απελευθέρωση διαφορετικών εγκεφαλικών χημικών ουσιών όπως οι ενδορφίνες ή η σεροτονίνη. Αν και το περπάτημα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η γιόγκα παραμένει λιγότερο γνωστή. Η γιόγκα παρουσιάζει μια σειρά από ψυχολογικά και φυσικά οφέλη.  Το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής έχει θετικό αντίκτυπο έναντιτου στρες και του άγχους δεδομένου ότι επίσης μειώνει σημαντικά τα επίπεδα κορτιζόλης.

  • Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Ακούγεται απλό, αλλά πόσοι από εμάς αφιερώνουμε έστω και ελάχιστο χρόνο στον εαυτό μας; Οι περισσότεροι έχουμε τόσα να κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας που συχνά ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε λίγο χρόνο για εμάς. Αφιερώστε 30 λεπτά στον εαυτό σας και επιλέξτε μια δραστηριότητα που σας χαλαρώνει και σας διασκεδάζει, υπάρχουν άλλωστε επιλογές για όλα τα γούστα! Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κάτι διασκεδαστικό όπως να δείτε την αγαπημένη σας σειρά, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να γράψετε στο προσωπικό σας ιστολόγιο ή να παίξετε παιχνίδια είτε στην αγαπημένη σας κονσόλα είτε στο διαδικτυακό NetBetCasino. Ή μπορείτε να χαλαρώσετε κάνοντας μια θεραπεία ομορφιάς ή ένα ζεστό μπάνιο. Τέλος, ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικός στον έλεγχο των αρνητικών σκέψεων και στην ηρεμία του μυαλού. Ό,τι και αν επιλέξετε, μην ξεχάσετε ότι ο πιο σημαντικός άνθρωπος που πρέπει να φροντίσετε, δεν είναι άλλος από τον εαυτό σας.

Σχετικά Άρθρα