slider Δράμα Τελευταία Νέα

Τρία χρόνια κλείνει ο τοίχος της καλοσύνης στην Δράμα

Στις 8.Φεβρουαρίου 2016 δημιουργήθηκε ο Τοίχος της Καλοσύνης από μία μικρή ομάδα «ανήσυχων» δραμινών φίλων, που θέλησαν να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και να σταματήσουν να είναι απλοί θεατές στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Αρχικός στόχος της εθελοντικής ομάδας ήταν να πάψουμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν για φαγητό στους κάδους απορριμμάτων. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκαν καθαρά, βαμμένα και στεγασμένα σημεία σε διάφορες γειτονιές της όμορφης πόλης μας, οι λεγόμενες Κρεμάστρες (συνολικά 29) με τις απαραίτητες πλαστικοποιημένες ανακοινώσεις, όπου μπορεί ο καθένας να αφήνει τρόφιμα κάθε είδους αλλά και μαγειρεμένο φαγητό με αναγραφή του ονόματος και της ημερομηνίας παρασκευής του, καθώς και κάποιο μήνυμα-ευχή γι΄αυτόν που θα το πάρει, π.χ. Μακαρόνια με κιμά, 31.01.2019, Καλή σου όρεξη! Η ιδέα του Τοίχου με την πάροδο του χρόνου εξαπλώθηκε και δεν περιορίζεται πια στις 29 Κρεμάστρες.

Ο Τοίχος της Καλοσύνης μετρά 3 χρόνια συνεχούς και ανιδιοτελούς προσφοράς στην όμορφη πόλη της Δράμας και αριθμεί περίπου 100 εθελοντές διαφόρων ηλικιών. Βοηθάμε διακριτικά πάρα πολλές οικογένειες με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους χωρίς να έχουμε την παραμικρή διάθεση αυτοπροβολής. Τους παρέχουμε σε καθημερινή βάση τρόφιμα, ένδυση, ξυλεία, νομική ή ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικών, εμβολιασμούς, ιατρική περίθαλψη, σχολικά είδη, ενισχυτική διδασκαλία, εύρεση εργασίας,πληρωμή εξωσχολικών δραστηριοτήτων…μέχρι και πάρτυ γενεθλίων σε παιδιά που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα γιορτάσουν ποτέ.

Φέτος που κλείσαμε 3 χρόνια αποφασίσαμε πως αυτό σαφώς και δεν αποτελεί αυτό  λόγο για εορταστικές εκδηλώσεις αλλά αφορμή για άλλη μια δράση. «Για το τριαντάφυλλό σου»…συλλογή βιβλίων για όλες τις ηλικίες και όλων των ειδών με σκοπό να τα διανέμουμε σε παιδιά και ενήλικες οικογενειών που φροντίζουμε αλλά και να εξοπλίσουμε βιβλιοθήκες σχολείων.

Στις σελίδες μας στο Facebook και Instagram μπορείτε να πάρετε μια ιδέα τι εστί Τοίχος και στο κανάλι μας στο YouTube να δείτε τα βιντεάκια που έχουμε δημιουργήσει για να βοηθήσουμε την ιδέα του Τοίχου να ταξιδέψει όσο πιο μακριά γίνεται…

Τηλ.: 6945233637




Σχετικά Άρθρα