slider Τελευταία Νέα

Με το βλέμμα στην επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, η τελετή παραλαβής- παράδοσης στο Δ’ Σώμα Στρατού

Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα στο Δ’ Σώμα Στρατού ο Χαράλαμπος Λαλούσης. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη»), στην Ξάνθη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του διοικητή του Δ΄ ΣΣ, από τον αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά στον αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. Στην τελετή παρέστησαν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτειακών και πολιτικών αρχών της περιοχής και λοιποί προσκεκλημένοι.

Η δήλωση του Παναγιώτη Ρήγα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Στη διάρκεια της παρουσία του στην Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας έκανε την παρακάτω δήλωση αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτό που η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί εδώ και καιρό να αποδεχθεί, το γεγονός δηλαδή ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι συναντήσεις με τη γείτονα χώρα αποτελούν την ενδεδειγμένη οδό, ακόμη περισσότερο όταν υπάρχουν εντάσεις, είτε σε επίπεδο ρητορείας είτε σε επίπεδο πράξεων.

Ταυτόχρονα, η παρουσία του πρωθυπουργού στη Χάλκη συνιστά μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, την Εκκλησία και το Πατριαρχείο, καθώς αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη επίσκεψη από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Η δε παρουσία του (σ.σ. του πρωθυπουργού) στην Αγία Σοφία είναι και αυτή μια στιγμή υψηλού συμβολισμού, το σημαντικότερο όμως από την επίσκεψη στην Τουρκία είναι το μήνυμα που δόθηκε από τη μεριά μας στις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού. Ένα μήνυμα τήρησης των διεθνών συμβάσεων και επιδίωξης της ειρηνικής συνύπαρξης.

Η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν αφοσιωμένες στο αμυντικό τους δόγμα, πλήρως έτοιμες ωστόσο, διατηρώντας ψηλά τον αποτρεπτικό τους ρόλο απέναντι σε κάθε επιδίωξη, απ’ όπου κι αν προέλθει.

Επιδιώκουμε την ειρήνη στην περιοχή και αυτό το μήνυμα στέλνουμε σε όλους τους λαούς».

Σχετικά Άρθρα