slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Κατά 10άδες περνάνε οι λαθρομετανάστες από τον Έβρο!

Συνελήφθησαν την 19 και 20-2-2019, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 33 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στις 19-2-2019 το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (ανατολικός κόμβος Κομοτηνής), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον 24χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 20-2-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης (πλησίον οικισμού Βελκίου), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο 33χρονος οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν, πεζή, σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 33χρονο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

x-default

Σχετικά Άρθρα