slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

“Επίθεση” των υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης στον Κώστα Ζαγναφέρη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσει του Αντιπεριφερειάρχη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη, 01.02.2019 Αρ. πρωτ.:12
Προς: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Κοιν.: Γρ. Περιφερειάρχη Γρ. Εκτελεστικής Γραμ. ΟΣΥΑΠΕ Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Συλλόγων ΠΑΜΘ Μ.Μ.Ε. Μέλη ΣΥΠΕΞΑ

Άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των υπαλλήλων

Το Υπουργείο Εσωτερικών σεβόμενο απολύτως το δικαίωμα των υπαλλήλων για συμμετοχή στα συνδικαλιστικά τους όργανα, συμπεριέλαβε μαζί με την ΟΣΥΑΠΕ στις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψε, τη χορήγηση μίας μέρας άδειας το χρόνο μόνο στους υπαλλήλους που θα συμμετέχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου και αποκλειστικά για την άσκηση του συγκεκριμένου δικαιώματός τους. Η συγκεκριμένη άδεια αποτελεί πρακτική διευκόλυνση στους υπαλλήλους, και κρίνεται πολύ σημαντική ιδιαιτέρως για περιφέρειες με μεγάλη διασπορά υπηρεσιών ή με ενιαίους συλλόγους ανά Περιφέρεια.
Με δήλωση σας στον τοπικό τύπο καταγγείλατε τους δημοσίους υπαλλήλους και την πολιτεία για το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής τους στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου τους. Η συγκεκριμένη δήλωση σας δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς μας έχετε πολλές φορές εκφράσει την αρνητική σας άποψη για τους υπαλλήλους τους οποίους διοικείτε.
Και παρόλο που είναι δικαίωμά σας να εκφράζεστε όπως πιστεύετε, δεν προβήκατε σε καμία σχετική δήλωση όταν συνέβαιναν οι περικοπές στους μισθούς μας, η κατάργηση πολλών επιδομάτων, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, η κατάργηση των δώρων, η ουσιαστική κατάργηση των οδοιπορικών και τόσων άλλων ρυθμίσεων της πολιτείας που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του βιοτικού επιπέδου μας. Προφανώς θεωρείτε όλες αυτές τις ρυθμίσεις δίκαιες.
Επιπλέον, δε γνωρίζουμε να προβήκατε σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση της μεγάλης μείωσης του προσωπικού των υπηρεσιών, για τη χρησιμοποίηση συναδέλφων της ΠΕ Ξάνθης (πχ Κτηνιάτρων και Κοινωνικών Λειτουργών) για την κάλυψη ελλείψεων άλλων Π.Ε., για την παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους που ορίζει η νομοθεσία, για τη δημιουργία αισθήματος δικαιοσύνης με την ανταπόκριση σε αιτήματα συναδέλφων για επανέλεγχο της τοποθέτησης αναπληρωτών προϊσταμένων, για τη χορήγηση σε συναδέλφους που το δικαιούνται του ανθυγιεινού επιδόματος, αναγκάζοντάς τους να καταφεύγουν σε δικηγόρους για τη διεκδίκηση των αυτονόητων νόμιμων δικαιωμάτων τους, για την άμεση και πιστή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων που υπέγραψε η ΟΣΥΑΠΕ με το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εξασφάλιση υπερωριών και εξαιρέσιμων σε υπαλλήλους που τα δικαιούνται, για την κάλυψη υπαλλήλων που υλοποιούν προμήθειες για τη διευκόλυνση των υπηρεσιών χωρίς να έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, για την εξασφάλιση των απαραίτητων οχημάτων στις υπηρεσίες σας, για την καταβολή δεδουλευμένων στους εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης που παρείχαν τις υπηρεσίες τους εκτός ωραρίου εργασίας για μεγάλο διάστημα χωρίς να πληρώνονται και για μια σειρά ανάλογων προβλημάτων λειτουργίας των υπηρεσιών σας. Προφανώς δεν θεωρείτε ότι αυτά τα προβλήματα επιδρούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, πολλοί θεωρούν τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των υπαλλήλων εμπόδιο στα σχέδια τους για διοίκηση του δημόσιου τομέα χωρίς κανόνες και με υπαλλήλους χωρίς δικαιώματα. Για την επίτευξη των στόχων τους καλλιεργούν τη θεωρία του κακού συνδικαλισμού που ευθύνεται για όλα τα δεινά του κράτους, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιούν τους δημοσίους υπαλλήλους τοποθετώντας τους απέναντι από τον ιδιωτικό τομέα. Και όλα αυτά συνήθως από ανθρώπους που είναι μέρος του κρατικού μηχανισμού. Αυτή η ισοπέδωση, μας θυμίζει την αντίστοιχη θεωρία “όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι”. Θα μας επιτρέψετε να μη συμμετέχουμε σε τέτοιες επικίνδυνες πρακτικές.
Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε συναδέλφους σας, όπως η Περιφερειάρχης Αττικής, να βγάζουν ανακοινώσεις συμπαράστασης για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων τους ή όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας να εξάρει τις υπηρεσίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι του, αναγνωρίζοντας τη σημαντική μείωση του αριθμού τους. Προφανώς αυτούς δεν τους απασχολεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επειδή στόχος όλων των συναδέλφων που εργαζόμαστε στην Π.Ε. Ξάνθης είναι να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ίσως θα έπρεπε να είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών και όχι στοχοποίησης των υπαλλήλων.

για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Τσιάνης
Η Γεν. Γραμματέας

Ιφιγένεια Σπανοπούλου

Σχετικά Άρθρα