slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Δείτε το αυριανό πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2019 (Κυριακή 24 Φεβρουαρίου)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20:00

Μουσική παράσταση.

Φωνητικό συγκρότημα Ξάνθης «Αρίων», «είναι αρρώστια τα τραγούδια»

Η χορωδία «Αρίων», μετά την αποχώρηση του επί είκοσι τεσσάρων ετών μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου το 2014, συνεχίζει την δημιουργική της παρουσία με την διεύθυνση του επί δέκα χρόνια συνοδού της στο πιάνο Τριαντάφυλλου Σφυρή και επιχειρεί να ανανεώσει το είδος του χορωδιακού τραγουδιού εισάγοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα το ακροατήριο. Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες παραστάσεις «Ένας Αρίων…Εκτός Ορίων», «Σαν όνειρο μαγευτικό» και «Βιολιά τραγουδούνε» γνωρίζουν πλέον ότι ο χαρακτηρισμός «χορωδία» δεν χωράει αυτό που γίνεται στον Αρίωνα, γι αυτό και προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται ως «Φωνητικό Συγκρότημα». Μέσα από τις παραστάσεις του προσπαθεί να πάει πιο πέρα από το απλό χορωδιακό τραγούδι και να εξερευνήσει τις εκφραστικές δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής χρησιμοποιώντας την πολλές φορές και κάπως ανορθόδοξα. Στη φετινή παράσταση «Είναι αρρώστια τα τραγούδια» τα μέλη και οι φίλοι τους που συμμετέχουν θα μας δώσουν την δική τους άποψη πάνω σε μερικά από τα τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους την ιστορία της ελληνικής μουσικής. Συμμετέχουν:

  • Τα μέλη του φωνητικού συγκροτήματος, Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Άγγελος Τσουμάνης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Σταύρος Χρηστίδης, Ζαχαρίας Χαχαμόπουλος, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Κυριάκος Φελέκης, Μάκης Α. Αβραμίδης, Κώστας Δημητριάδης και Άγγελος Ξανθόπουλος.
  • Τα μέλη της νεανικής χορωδίας, Μαρία Κωτσάλη, Έλενα Σαμουργκανίδου, Αναστασία Συμεωνίδου, Δέσποινα Φελέκη, Σέρτζιο Μπετχαβά και ΕυθύμηςΜπετχαβά.
  • Τραγούδι και φωνητικά, Καίτη Μπεμπεκίδου, Έφη Φλώρου, Αθανασία Πουλουτίδου και η Χρυσούλα Γρηγορίου.
  • Οι μουσικοί Τριαντάφυλλος Σφυρής στο πιάνο, Μάκης Η. Αβραμίδης στην κιθάρα, Βαγγέλης Παπαδόπουλος στο μπουζούκι και το μαντολίνο, Μάκης Α. Αβραμίδης στο μαντολίνο, Γεράσιμος Σταθόπουλος στο κλαρινέτο, Μαρία Μανανά στο βιολί, Δημήτρης Σφυρής στο ακορντεόν και Κοσμάς Ρήστας στο ηλεκτρικό μπάσο.

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα λίγο παρακάτω :

 

 

Καπναποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

11:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

«Ο καραγκιόζης βοηθός απελευθερωτή της Θράκης»

Στο πλαίσιο του εορτασμού «Ξάνθη ελεύθερη – 100 χρόνια» το μουσείο οργανώνει την παράσταση για όλες τις τάξεις του δημοτικού.

Χώρος διεξαγωγής: Παλιά πόλη – και προσαρμοσμένο στο σχολείο.

Διάρκεια προγράμματος: Από  90 έως 120 λεπτά.

Σε συνεργασία με το θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, παρουσιάζει την παράσταση καραγκιόζη με τίτλο «ο καραγκιόζης βοηθός απελευθερωτή της Θράκης». Στόχος του προγράμματος ενόψει και του εορτασμού της απελευθέρωσης της Ξάνθης, είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την τοπική ιστορία, να κατανοήσουν τα γεγονότα, μέσα από μια ψυχαγωγική παράσταση.

Κόστος προγράμματος: 5€ ανά μαθητή. Μόνο με κράτηση.

Οργάνωση: Θρακικό Θέατρο Σκιών / Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα