slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Προεκλογικές υποσχέσεις  για διορισμούς εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφέρειας ΑΜΘ

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ!

Αυτές τις μέρες η  κυβέρνηση, φοβούμενη τις αντιδράσεις, έφερε βιαστικά στη Βουλή προς συζήτηση το σχέδιό της για το νέο σύστημα “πρόσληψης” (βλ. απόλυσης) των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών).  Συγκεκριμένα καθιερώνονται κριτήρια  και μοριοδοτούνται με 50% η προϋπηρεσία και με 50% ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ξένες γλώσσες, Η/Υ, επιμορφωτικά σεμινάρια) και κοινωνικά κριτήρια (παιδιά, αναπηρία κλπ). Ένα σχέδιο που συνοδεύεται και πάλι με προεκλογικές υποσχέσεις  για διορισμούς εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας! Ακόμη και οι 4.500 διορισμοί  να γίνουν την επόμενη χρονιά δεν επαρκούν και πάλι για να καλυφθούν οι κουτσουρεμένες  ανάγκες στην ειδική αγωγή, αφού φέτος εργάζονται περίπου 15.000. Ωστόσο με τις αλλαγές που επέρχονται στους πίνακες των αναπληρωτών, χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δε θα δουλεύουν του χρόνου.

Ξέρουμε πολύ καλά πως, εδώ και χρόνια, περιμένουμε για μήνες μέχρι να έρθουν οι εκπαιδευτικοί των παιδιών μας στα σχολεία, ώστε να ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα. Ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή χιλιάδες γονείς σε όλη τη χώρα περιμένουμε μήνες να έρθει η παράλληλη στήριξη, κι αυτή όταν έρχεται είναι αλα καρτ, οι δομές είτε αργούν να στελεχωθούν είτε είναι γίνεται ανεπαρκώς. Ξέρουμε καλά πως πολλές φορές τα παιδιά μας βλέπουν τους εκπαιδευτικούς τους να φεύγουν την επόμενη χρονιά είτε γιατί τους προσλαμβάνουν αλλού είτε γιατί μένουν άνεργοι. Νιώθουμε τι σημαίνει να δουλεύεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας καθώς πολλοί γονείς εργάζονται μ’ αυτό τον τρόπο αλλά και πολλοί από μας το ζούμε με τα παιδιά μας, όταν μπαίνουν στην παραγωγή,

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών των παιδιών μας που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή εργασία.

Ζητάμε ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια διδάσκουν τους μαθητές μας. Τουλάχιστον 30.000 χρειάζονται κάθε χρόνο για να λειτουργήσουν “κανονικά” τα σχολεία και πάλι χωρίς υπεύθυνο ολοήμερου, με υπερπληθή τμήματα, πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων κτλ. Αντί να μειώνουν την φορολογία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να  δίνουν 4δις κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ μπορεί η κυβέρνηση να καλύψει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

  • Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου.
  • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος – αναπληρωτής. Να μομιοποιηθούν  εδώ και τώρα όλοι όσοι  εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν κάθε χρονιά τα σχολεία.
  • Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία. ά τάξη για νήπια, α’ και β’

Αλεξανδρούπολη, 10-01-2019

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα