slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Με μαζικούς αγώνες να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό!

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ καταγγέλλει στο ξανθιώτικο λαό τη δράση φασιστικής ομάδας που ανέγραψε συνθήματα στο 3ο Λύκειο της πόλης, στοχοποιώντας άμεσα μέσα από αυτά συγκεκριμένο καθηγητή. Η αναφορά μέσω των συνθημάτων τους στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική προέλευση της ομάδας αυτής.

Τα συνθήματα αυτά και οι απειλές που εμπεριέχουν είναι δείγμα της τραμπούκικης νοοτροπίας των φασιστών, που νιώθουν «άνετα» να κάνουν κάτι τέτοιο επειδή τους ευννοεί το γενικό κλίμα που παίρνει όλο και πιο αντιδραστική στροφή. Οι φασίστες ως μακρύ χέρι του συστήματος έχουν αποδείξει περίτρανα ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν όποιον «δεν ταιριάζει» στα πρότυπά τους.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην περιοχή γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες, με τους ιμπεριαλιστές να αναμοχλεύουν κάθε είδους ζήτημα, όπως πρόσφατα με το “Μακεδονικό” ή με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να ανάβουν τη φωτιά του πολέμου. Την κυβέρνηση να επιδιώκει την πλήρη ταύτιση μαζί τους (όπως με τη συμφωνία Πρεσπών, τις βάσεις κλπ), την αντιπολίτευση να επενδύει στην πατριδοκαπηλία και όλοι τους να αναζητούν για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας, ευνοϊκή μεταχείριση από τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους.

Σ’ αυτές τις συνθήκες ο φασισμός και ο εθνικισμός είναι το απαραίτητο εργαλείο για να δηλητηριαστούν συνειδήσεις, να αποπροσανατολιστούν οι λαοί, να μην αναγνωριστούν οι πραγματικοί εχθροί τους, να αποτραπεί η πάλη τους, να γίνουν τελικά έρμαια στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, αλλά και για όλο το λαό και τη νεολαία, να ξεδιπλωθεί η πάλη ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό. Αυτή όμως η πάλη δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δε δένεται με τους αγώνες ενάντια στην επέλαση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Ενάντια στα πολεμικά κελεύσματα των κυρίαρχων, που μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους. Με Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα.

Μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φράξουμε το δρόμο στο φασισμό, έτσι θα στείλουμε τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Γιατί εκεί ανήκουν, στο πιο βαθύ σκοτάδι αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ξάνθη 30-11-2019

Σχετικά Άρθρα