slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου μας

Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές επειδή δεν λειτουργούν καθ’ υπαγόρευση του, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Δεν μπορεί ένας υπουργός να δικάζει, να καταδικάζει και ταυτόχρονα να καταγγέλλει τη Δικαιοσύνη επειδή δεν ευθυγραμμίζεται με τις επιθυμίες του.  Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα  Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει.

Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό απειλή. Και είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών του πολιτεύματος. Ταυτόχρονα, η ΝΔ καλεί τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουν από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν. Είναι βέβαιο ότι οι δικαστικοί λειτουργοί θα υψώσουν ανάστημα υπερασπιζόμενοι το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων -όπως και η ΝΔ- έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή καταγγέλλοντας δημοσίως την κυβέρνηση, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση. Αντί, λοιπόν, να υπεκφεύγει ας απαντήσει ο κ. Τσίπρας στους Έλληνες που βλέπουνε χρόνια τώρα την παρέα του Μαξίμου να επιχειρεί να χτίσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα που επιχειρεί να χειραγωγήσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αντί να κρύβεται ας δώσει επιτέλους απαντήσεις στις συγκεκριμένες καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την οποία προφανώς δεν μπορεί να ελέγξει. Διότι όσο κρύβεται απλά επιβεβαιώνει ότι έχει αναθέσει τη διακυβέρνηση του τόπου στον ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη.

Πέρα από τις καταγγελίες για εκτροπή, υπάρχει σοβαρό ζήτημα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται αυτή η υπόθεση, της NOVARTIS. Ο κ. Πολάκης δίνει στη δημοσιότητα ονόματα δικαστικών λειτουργών των οποίων δεν του αρέσει ο  τρόπος με τον οποίον ενεργούν. Μιλάει για μάρτυρες που θα λαλήσουν, ή δεν θα λαλήσουν αναλόγως με τις διαθέσεις του. Δικάζει και καταδικάζει.  Και, όπως, φαίνεται, όλα αυτά αντανακλούν, απευθείας, χωρίς μεσολαβητές, στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Πολάκης είναι το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη. Ό,τι συμβαίνει, λοιπόν, σήμερα, αντανακλά απευθείας στο Μαξίμου.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μιλήσει για σκοτεινές διασυνδέσεις υπουργών της κυβέρνησης από πολύ καιρό. Και είναι εξόφθαλμο πια ότι το Μαξίμου επιχειρεί εδώ και πολύ καιρό να δημιουργήσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα για να χειραγωγήσει συγκεκριμένες αποφάσεις. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η εφημερίδα «ντοκουμέντο» του κ. Βαξεβάνη, όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας, είχε προαναγγείλει, πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, το περιεχόμενο κατάθεσης προστατευόμενου μάρτυρα πριν καν δοθεί η κατάθεση αυτή στη Δικαιοσύνη. Κάτι ανάλογο έγινε και τώρα και μάλιστα εδώ και δύο μήνες. Συγκεκριμένα: Στις 11/11/2018 η εφημερίδα «ντοκουμέντο» ανέφερε ότι προστατευόμενος μάρτυρας «κινδυνεύει να χάσει την ασυλία του και να βρεθεί κατηγορούμενος για βαρύτατα κακουργήματα διότι απέκρυψε από τους εισαγγελείς σημαντικά στοιχεία που αφορούν στη διακίνηση μαύρου χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα». Ουσιαστικά η εφημερίδα μετέφερε απειλή προς το μάρτυρα ότι θα βρεθεί κατηγορούμενος αν δεν κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα. Δύο μήνες μετά έγινε αυτό που ανέφερε το «ντοκουμέντο». Ποιος λοιπόν διοχέτευσε τις πληροφορίες αυτές και για ποιο σκοπό; Και πώς είναι δυνατόν μια εφημερίδα να γνωρίζει πιθανές επιλογές της Δικαιοσύνης που είναι απόρρητες και προφανώς μη προσβάσιμες στην προδικαστική διαδικασία;

Σχετικά Άρθρα