slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Έτοιμος να «καταρρεύσει» ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης. Τον διέλυσε με τις απαντήσεις του ο Ν. Χατζόπουλος στην συζήτηση για την ΔΕΥΑ!

Έτοιμος να «καταρρεύσει» πολιτικά είναι ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης μετά την επεισοδιακή συζήτηση που έγινε κατά το δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής στην Γενισέα. Βασική κατηγορία του Δημάρχου προς τον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων ήταν ότι έχει δημιουργηθεί ένα χρέος προς την ΔΕΗ της τάξης των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια όπως αποδείχθηκε ο Χατζόπουλος παρέλαβε ήδη χρέος προς την ΔΕΗ 300 χιλιάδες ευρώ ενώ έχει και 200+ χιλιάδες ρευστό στο ταμείο της ΔΕΥΑΑ.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν η ΔΕΥΑ Αβδήρων έχει πληρωμένους μέχρι σήμερα ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους προμηθευτές της και είναι σε φάση διακανονισμού μόνο με την ΔΕΗ (εξ ου και οι 200 χιλιάδες που είναι στο ταμείο για τον λόγο αυτό). Ο δε Γ. Τσιτιρίδης όσο ήταν ο ίδιος Δήμαρχος εξοφλούσε προς την ΔΕΗ κάθε μήνα κατά μέσο όρο 22 χιλιάδες ευρώ ενώ ο Χατζόπουλος στους 46 μήνες που ήταν πρόεδρος εξοφλούσε υποχρεώσεις στην ΔΕΗ κατά μέσο όρο 38 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Από αυτό και μόνο το γεγονός καταλαβαίνει κανείς ότι αν συνέχιζε πρόεδρος το ίδιος ο Δήμαρχος σήμερα το χρέος θα ήταν περί τα 2 εκατομμύρια!!!

Τι συνέβη και γιατί δεν μπορεί να πληρωθεί η ΔΕΗ. Ο πραγματικός λόγος

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η ΔΕΥΑ Αβδήρων έχει πληρωμένους όλους τους προμηθευτές της μέχρι τελευταίου ευρώ. Όμως όσο ο Δήμαρχος ήταν πρόεδρος το πρώτο 5μηνο της θητείας του, έκανε μια μείωση τις τιμής του νερού από 0,22 στα 0,18 ευρώ το κυβικό, και αυτό το έκανε χωρίς καμιά μελέτη για τις επιπτώσεις στα έσοδα. Αυτός είναι και ο λόγος για την τρύπα στα έσοδα της ΔΕΥΑ.

Εκείνο τον καιρό η αντιπολίτευση (Σίσκος- Τσολακίδης) φώναζε και μέσα στο ΔΣ της ΔΕΥΑ αλλά και στα δημοτικά συμβούλια και ο ίδιος ο κ. Χατζόπουλος είχε επισημάνει κατ ιδίαν το πρόβλημα στον Δήμαρχο, ο οποίος όμως επέμενε να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για μείωση του νερού, μη υπολογίζοντας το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργεί στην εταιρία. Όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Νίκος Χατζόπουλος, τα έσοδα είχαν ήδη να μειώνονται, ήρθε και η κρίση με τα κάπιταλ κοντρόλ που επιδείνωσε την κατάσταση στις πληρωμές και έτσι συσσωρεύτηκαν οι οφειλές προς την ΔΕΗ. (Ποιος φταίει; Απαντήστε εσείς…).

Σχετικά Άρθρα