slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

1.250.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για το λιμάνι της Καβάλας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 1.250.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για έργα στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Χρήστο Ηλιάδη παρουσία της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος του προσήνεμου μόλου, από το σημείο επαφής του με τη συνοικία «Παναγία» μέχρι το ακρομόλιό του και έχουν στόχο να αναβαθμίσουν τις υποδομές για τον ελλιμενισμό και την τροφοδοσία των πλοίων.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο κρηπίδωμα του μόλου,  θα τοποθετηθούν σύγχρονοι προσκρουστήρες, θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του λιμανιού στη χερσαία ζώνη, θα αναβαθμιστεί το σύστημα φωτισμού και θα γίνει επέκταση των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των πλοίων.

Τα έργο περιλαμβάνεται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, η οποία έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση με το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα