slider Έβρος Τελευταία Νέα

Χθες βράδυ συνέλαβαν τρεις τελωνειακούς στους Κήπους που βοηθούσαν να περνάει ο χρυσός στην Τουρκία

Εις βάθος φαίνεται ότι επεκτείνονταν τα «πλοκάμια» του κυκλώματος διακίνησης χρυσού στον Έβρο, αφού ο Νομός αποτελούσε κομβικό σημείο στην υπόθεση. Όπως έχει γίνει γνωστό, ράβδοι χρυσού και άλλα τιμαλφή μεταφέρονταν μέσω του Τελωνείου Κήπων στην Τουρκία με τουριστικά λεωφορεία, προκειμένου να μην κινούν υποψίες.

Ενεργό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται πως είχαν και 3 τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου. Η σύλληψη των τελωνειακών έγινε από μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση και έφτασαν στον Έβρο από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών για τη δράση των υπαλλήλων και αφού πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια τους, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην Αθήνα, όπου και κρατούνται.

Επισήμως ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί καταγγελίες, όμως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τελωνειακοί συνελήφθησαν επειδή έκαναν «τα στραβά μάτια», όμως αυτό μένει να επιβεβαιωθεί κι επισήμως και μετά την διενέργεια προανάκρισης από την υπηρεσία αλλά και την ποινική διαδικασία.

Το σίγουρο είναι πως η σύλληψη τους έγινε βάση στοιχείων που τους εμπλέκουν στην οργάνωση διακίνησης χρυσού.

Σχετικά Άρθρα