slider Πήγαμε Είδαμε Τελευταία Νέα

Ελληνικά κάλαντα στην Κωνσταντινούπολη |Δείτε 3 video και 100 φωτογραφίες από το Νιχώρι Βοσπόρου

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Συγκίνηση και χαρά σήμερα παραμονές πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Νεοχώρι Βοσπόρου με τις μελωδίες της Πρωτοχρονιάς που ακούστηκαν ξανά στους δρόμους του Νεοχωρίου (τώρα Γενίκογιου) και στα σπίτια των Ελλήνων που κατοικούν στην κοινότητα…

Νέοι της οικουμενικής ομοσπονδίας Κωσταντινοπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) επισκέφτηκαν το Νιχώρι και έψαλλαν τα κάλαντα.

Δείτε 3 video:

100 φωτογραφίες από το Νιχώρι Βοσπόρου:

Ανακοίνωση από το Νιχώρι:

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διά της παρούσης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των λατρευτικών ακολουθιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 180 χρόνων από την ανέγερση του Ιερού Ναού μας, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την Α.Θ.Π. τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, που παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά Του, μας δέχτηκε σε ακρόαση, ευλόγησε τα προγραμματικά σχέδια της Κοινότητας και των εορτασμών, ενώ μας τίμησε με την Υψηλή παρουσία Του, κατά την Πατριαρχική Χοροστασία και την τέλεση του Κτητορικού Μνημοσύνου .

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Πατριαρχικό Επόπτη της Περιφέρειας Βοσπόρου, που προέστη των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως του ναού μας, κατά την εορτή του Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης τον Σεβ. Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο που παρέστη τιμητικώς σε αυτές.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στα μέλη του «Βυζαντινού Αναλογίου Καλαμαριάς», για την τιμητική παρουσία τους στις ιερές ακολουθίες της πανηγύρεως.

Ιδιαίτερη μνεία και ξεχωριστές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο, στην Ευγεν. κ. Ιωάννα Καρακασίδου, Συγγραφέα και στην Ελλογιμ. Δρα Brigitte Πιταράκη, Αρχαιολόγο, για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συντελεστές, συνεργάτες κι εθελοντές της Κοινότητας, για την προσφορά τους και την επιτυχή ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, αλλά και όλους του ομογενείς, ντόπιους συμπολίτες μας και φίλους από το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Με εκτίμηση,

η Επιτροπή

 

Σχετικά Άρθρα