slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Απόφαση του διδακτικού προσωπικού του ΔΠΘ. Στέκονται στο πλευρό των φοιτιτών για το θέμα της σίτισης

Η ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 βρήκε τους φοιτητές αντιμέτωπους με οξυμένα προβλήματα σίτισης και στέγασης. Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους μετά από συγκεντρώσεις, πορείες και συμβολική κατάληψη του κτιρίου της πρώην εστίας Γρίμπα, από την Τετάρτη 28 Νοέμβρη ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης βρίσκεται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις εξελίξεις που αφορούν στη σίτισή τους. Οι πρόσφατες εξελίξεις θέτουν σε αμφισβήτηση τον δωρεάν χαρακτήρα της σίτισης στην Ξάνθη και την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης θεωρεί ότι τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια, ειδικά στην ακριτική μας πόλη, και  εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στα αιτήματά τους.

Καλούμε όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου με διάλογο να συνεχίσουν τις σημαντικές τους πρωτοβουλίες, ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση, γιατί ο στόχος είναι κοινός: η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και η διατήρηση της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ ως υψηλού επιπέδου ανώτατου ιδρύματος εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των φοιτητών, ιδιαίτερα στην ακριτική  περιοχή της Θράκης, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να αφοσιωθούν στις σπουδές τους και να ανακοπεί η αύξηση των ποσοστών εγκατάλειψης των σπουδών στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών

 

Για τον ενιαίο σύλλογο διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης

Ο Πρόεδρος         Μιχαήλ Σπηλιώτης

Ο Γραμματέας Γεώργιος Κολλάρος

Σχετικά Άρθρα