Τρίβουν τα χέρια τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι… τροπολογία αυξάνει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Face to Face slider Τελευταία Νέα

Τρίβουν τα χέρια τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι… τροπολογία αυξάνει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών

Στο 50% των εδρών των δημοτικών συμβουλίων ανεβαίνει το όριο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων σύμφωνα με τις βελτιωτικές ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης ανέφερε:

«Ανακοινώνω λοιπόν από αυτό το βήμα ορισμένες βελτιώσεις που θα φέρουμε τις επόμενες μέρες στη Βουλή και οι οποίες ήταν και δικές σας προτάσεις. Κατ’ αρχάς να πω ότι είμαστε διατεθειμένοι, εφόσον υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση που δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τον πυρήνα της μεταρρύθμισης, να συζητήσουμε την αλλαγή του τρόπου εκλογής των τοπικών συμβουλίων στην περίπτωση συνένωσης δύο και μόνο αστικών προ-Καποδιστριακών δήμων.

Βελτιώσεις

Η πρώτη αφορά την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου των κοινοτήτων η οποία θα γίνεται πλέον ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, υποψηφίους, των δύο πρώτων συνδυασμών.

Και η δεύτερη, την αύξηση του ορίου των υποψηφίων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Με τη βελτιωτική ρύθμιση που θα φέρουμε στη Βουλή, ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και 50%.»

Σχετικά Άρθρα