slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η συμμετοχή του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης στο πρόγραμμα Erasmus+

Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης συμμετέχει με 30 μαθητές και 8 καθηγήτριες  για τη διετία 2018-2020 ως εταίρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ K2 με τίτλο “ Think,act and protect global nature as European citizen” με στόχο τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Συντονιστικό σχολείο είναι το σχολείο Realschule Senne της γερμανικής πόλης Bielefeld.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει  τα έξοδα των μετακινήσεων, διατροφής, υποδοχής των σχολείων καθώς και  διαφόρων δράσεων τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριες θα ενημερωθούν για πρακτικές που οδηγούν στη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, θα καλλιεργήσουν οικολογική συνείδηση, θα υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και θα αποκτήσουν υπεύθυνη καταναλωτική συμπεριφορά.

Ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο επισκέφθηκε το σχολείο μας 8μελής  αποστολή γερμανών καθηγητών με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά το σχολείο, τις καθηγήτριες και τους μαθητές /τριες μας.

20 Ξανθιώτες μαθητές και μαθήτριες θα φιλοξενηθούν τον ερχόμενο Μάιο στο Bielefeld, όπου έχουν προγραμματιστεί ήδη κοινές δράσεις με τους Γερμανούς συνομήλικούς τους.

Στη συνέχεια, Μάιο 2020, οι Γερμανοί μαθητές/τριες θα επισκεφθούν την Ξάνθη.

Τα αναμενόμενα οφέλη αυτού του προγράμματος είναι ενθαρρυντικά. Το σχολείο θα κάνει ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και συγχρόνως θα ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τον διαχωρισμό και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, θα ανταλλάξουν απόψεις με συνομηλίκους τους θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν.

Στην ομάδα Erasmus του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης συμμετέχουν 30 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και  Β΄ Γυμνασίου, ενώ την ομάδα των υπεύθυνων καθηγητριών, με συντονίστρια την

Χαδούλα Χρυσάνθη (Γερμανικής Γλώσσας) συμπληρώνουν οι καθηγήτριες: Τρυφέρη Βικτωρία (Υποδιευθύντρια,Γεωπόνος)

Αναστασίαδου Σοφία (Φυσικός) Γκλαβίδου Έλλη (Φυσικός)

Γκούβερη Διονυσία (Οικιακής Οικονομίας) Σουγιουλτζή Μυρσίνη (Φυσικός)Τσερκίντζελη Γεωργία (Πληροφορικής) Τσορτανίδου Μελπομένη (Γαλλικής Γλώσσας)

Σχετικά Άρθρα