slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τσέπελης Αγκόρτζας δεν θέλησαν να ποινικοποιήσεων την πολιτική αντιπαράθεση… στα μαλακά έπεσε ο Δήμαρχος Ξάνθης. Εξαιρετικός ο δικηγόρος Κώστας Κουρτίδης

Στα μαλακά έπεσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος στην χθεσινή δίκη του την οποία είχε προκαλέσει αυτεπάγγελτα η εισαγγελία Ξάνθης. Στο να αθωωθεί τελικά ο Μπ. Δημαρχόπουλους  καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι μαρτυρίες των κ. Τσέπελη και Αγκόρτζα αλλά και η αγόρευση επί της ουσίας του θέματος που έκανε ο δικηγόρος του Δημάρχου Κώστας Κουρτίδης.

Οι δύο αντιδήμαρχοι Τσέπελης και Αγκόρτσας δήλωσαν κατηγοριμάτικά στην έδρα ότι ΔΕΝ θέλησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου μετά την αποπομπή τους από την θέση του αντιδημάρχου και γι αυτό και δεν κινήθηκαν νομικά κατά του Δημαρχόπουλου. Πήγαν δε στο δικαστήριο όχι με δική τους πρόθεση αλλά γιατί τους κάλεσε σαν μάρτυρες η εισαγγελία.

Εν τέλει μετά και την αγόρευση του κ. Κουρτίδη η έδρα αποφάσισε την αθώωση του δημάρχου για τα αδικήματα «νόθευση εγγράφου που εμπιστεύθηκαν στον κατηγορούμενο λόγω της υπηρεσίας του ως υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση» και για «ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση «άνοιξε» αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Ξάνθης, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, καθώς τον Οκτώβριο του 2015 και συγκεκριμένα στις 26/10 οι κ. Απόστολος Αγκόρτσας και Μανώλης Τσέπελης, παύτηκαν από τα καθήκοντά τους ως αντιδήμαρχοι με τον Δήμαρχο να παρουσιάζει τις παραιτήσεις τους τις οποίες του είχαν δώσει οι δύο με ανοικτή ημερομηνία στην αρχή της θητείας τους.

Μετά την παύση τους κανείς δεν θέλησε να δώσει συνέχεια ή να ποινικοποιήσει την συμφωνία αυτή που «δεν πήγε καλά» και εμφανίστηκαν στο δικαστήριο (στην ουσία αθωώνοντας με τις καταθέσεις τους) τον Δήμαρχο Ξάνθης ΜΟΝΟ μετά από την αυτεπάγγελτη κλίση του εισαγγελέα. Όπως είπαν και οι δύο Τσέπελης και Αγκόρτζας απευθυνόμενοι προς την έδρα του δικαστηρίου, δεν κινήθηκαν νομικά κατά του δημάρχου γιατί με το ζόρι δεν γίνονται αυτές οι συνεργασίες, απλά δεν περίμεναν να έχουν ως άνθρωποι αυτήν την συμπεριφορά από τον Δημαρχόπουλο. (Ηθικά τον καταδίκασαν αλά δεν θέλησαν να δώσουν νομική συνέχεια!).

Σχετικά Άρθρα