slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

«Το “ηθικό πλεονέκτημα” των σκανδάλων του “καθεστώτος Τσίπρα-Καμμένου”» Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βουλιάζει ολοένα και περισσότερο μέσα στην ανυποληψία και στα σκάνδαλα. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα σκάνδαλα καταγγέλλονται πλέον από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη. Μάλλον, πρόκειται για το «ηθικό πλεονέκτημα» των σκανδάλων της αριστεράς,  των σκανδάλων του «καθεστώτος Τσίπρα-Καμμένου»! Τελικά, δεν θα μείνει γνωστή μόνο ως η πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αλλά και ως η Κυβέρνηση των σκανδάλων!

Μόνο τον Οκτώβριο έχουν δει το φως της δημοσιότητας σωρεία σκανδάλων:

  • Οι πρόσφατες αλληλοκατηγορίες Καμμένου προς Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη διαχείριση μυστικών κονδυλίων των Υπουργείων τους και οι αλληλο-απειλές για αποκαλύψεις. Περαιτέρω, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη πως πήραν χρήματα από τον Σόρος για να υπερασπιστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Καταγγελίες από Υπουργό προς Υπουργούς παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος παρακολουθεί με ύποπτη σιγή για το θέμα. Παράλληλα, η απόκρυψη της επιστολής παραίτησης Κοτζιά και οι απειλές Κοτζιά προς τον Πρωθυπουργό να την δημοσιοποιήσει.
  • Η διοίκηση της ΔΕΗ εμφανίζει αλλοιωμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, την ώρα που αυτή απαξιώνεται και η μετοχή της κατρακυλά. Μάλιστα, ο Πρόεδρός της επιρρίπτει την ευθύνη για ζημιές 900 εκατ. ευρώ σε συγκεκριμένες αποφάσεις των προϊστάμενων Υπουργών του. Την ίδια στιγμή, η αγορά από την ήδη ζημιογόνο ΔΕΗ της χρεοκοπημένης εταιρείας, η οποία ανήκει στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ. Η Κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει για τη σκοπιμότητα αυτής της αγοράς, ούτε για τη ζημία που έχει δημιουργήσει στη ΔΕΗ.
  • Το θέμα των 1,6 δις που έχουν κατασπαληθεί για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και το χειρότερο καταυλισμό που έχει φτιαχτεί ποτέ, στη Μόρια, από τους υποτίθεται ευαίσθητους αριστερούς. Ο πρώην Διευθυντής Υποδομών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κατήγγειλε αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση χρήματος στα κονδύλια, ενώ η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της ΕΕ διεξάγει έρευνα για το θέμα αυτό. Δυστυχώς, η χώρα διασύρεται διεθνώς!
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακυρώνει τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» λόγω εξευτελιστικού τιμήματος, το οποίο ζημίωνε το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, η ΕΕ επαναπροκηρύσσει το έργο με τίμημα 131% μεγαλύτερο του αρχικού, σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα. Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών «νίπτει τας χείρας» και επιρρίπτει την ευθύνη στο ΤΑΙΠΕΔ.
  • Διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ παραιτήθηκαν με καταγγελίες για κακοδιαχείριση της εταιρείας, ενώ δημοσιογράφοι της κάνουν λόγο για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με στόχο να φτιάξει η Κυβέρνηση το δικό της μηχανισμό προπαγάνδας. Οι σοβαρότατες καταγγελίες του προσωπικού της ΕΡΤ αναδεικνύουν ότι βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή.
  • Μόλις χθες, το Υπουργείο Υποδομών φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο προς ψήφιση, με έντονη οσμή σκανδάλου για τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο. Ουσιαστικά αλλάζει ριζικά σε τεχνικό, οικονομικό και χρηματοδοτικό επίπεδο τη σύμβαση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τους βασικούς όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, με όλες τις τροποποιήσεις να είναι σε βάρος του Δημοσίου και υπέρ του αναδόχου. Το ελληνικό κράτος δεσμεύεται για διπλάσιο χρόνο, με μείωση 50% στη δεσμευτική εγγύηση (entryfee), με δεσμεύσεις του ελληνικού δημοσίου για εγγυήσεις και με δραστική μείωση της ετήσιας καταβολής υπέρ του ελληνικού δημοσίου!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει δώσει απάντηση για κανένα σκάνδαλο. Έχει πλέον ξεγυμνωθεί πολιτικά και ηθικά στα μάτια των πολιτών. Κάθε μέρα ζημιώνει τη χώρα και προσβάλλει τους πολίτες. Το κεφάλαιο της σήψης και της παρακμής πρέπει να κλείσει άμεσα. Και θα κλείσει με την εντολή του Ελληνικού λαού!

 

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα