slider Τελευταία Νέα

Σοβαρή δουλειά από το Δ΄Σ.Σ. στα πομακοχώρια- Επιθεώρηση από την ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια |Φωτογραφίες από την περιοδεία

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, η ΥΦΕΘΑ κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον κ. Α/ΓΕΣ Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Δκτη Δ΄ΣΣ Αντγο Γεώργιο Καμπά επισκέφτηκε  χωριά της ορεινής Ξάνθης, όπου έχουν υλοποιηθεί έργα συντήρησης οδοποιίας και σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων από το Δ΄ Σώμα Στρατού…

Πιο συγκεκριμένα νωρίς σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου Ξάνθης, η ηγεσία του Στρατού  παρακολούθησε την θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Ξάνθης ο οποίος μίλησε για την σημαντική ύπαρξη των Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή και την επικείμενη ημέρα εορτής (21 Νοεμβρίου, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου) αλλά και στην ειρηνική συμβίωση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, με αφορμή την επίσκεψη αυτή στην Ορεινή Περιοχή της Ξάνθης.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετέβει στο χωριό Γλαύκη όπου εκεί τους υποδέχθηκαν μαθητές γονείς και κάτοικοι του χωριού. Επόμενη στάση το χωρίο Μύκη  όπου την υφυπουργό υποδέχτηκαν μαθήτριες της περιοχής ντυμένες με παραδοσιακές πομακικές στολές. Σε όλες τις συναντήσεις η κ Κόλλια έδινε δώρα στα παιδιά ενώ οι επιτελείς του Αρχηγού ΓΕΣ κατέγραφαν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής για να τα επιλύσουν στο άμεσο μέλλον.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας η γειτονική Κομοτηνή και συγκεκριμένα το χωρίο Κάλχας αμέσως μετά η κυρία κόλλια παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες εθνοφυλάκων της 29 Μ/Π ΤΑΞ στο ΠΒ Αμπελώνα. Η υφυπουργός παρακολούθησε την άσκηση σε ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε εντός του πεδίου βολής, με το κρύο να μην μένει ασχολίαστο από κανέναν. Η υφυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από αυτό που είδε, ευχαρίστησε τους εθνοφύλακες και τόνισε “δείχνετε ότι αυτό που αναλάβατε, πάντα όμως με τη σοφή και σωστή καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του τακτικού στρατού, το φέρνετε εις πέρας με αυτοθυσία και αυταπάρνηση”. Μία τιμητική πλακέτα που απεικονίζει τον στρατιώτη προστάτη πάνω από τη Θράκη δόθηκε στην υφυπουργό από τον ταξίαρχο κο Χατζηγεωργίου.

Ακολούθησε γεύμα στην Λέσχη Αξιωματικών Κομοτηνής ενώ αύριο όπως ανακοινώθηκε από το Δ.Σ.Σ. Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09:00, η ΥΦΕΘΑ κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον κ. Α/ΓΕΣ Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή θα επισκεφτεί το Στρατηγείο του Δ΄ΣΣ, τα αποπερατωμένα διαμερίσματα ΣΟΑ, την υπό κατασκευή επέκταση του Βρεφονηπιακού Σταθμού και το υπό κατασκευή κέντρο αναψυχής στο στρατόπεδο «ΕΠΧΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ», την έδρα της ΧΧV ΤΘΤ στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», όπου θα παρακολουθήσει βολές αρμάτων LEO 2 και επίδειξη οπλικών συστημάτων. Στη συνέχεια θα μιλήσει εντός του ΚΨΜ του Στρατοπέδου, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Δ΄ΣΣ.

Δείτε video:

Ακολουθούν φωτογραφίες:

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα