slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Κτηνοτρόφοι: Διαφωνούμε στον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών της ΠΑΜΘ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25/10/2018 κατατέθηκε η έκφραση άποψης σχετικά με την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, από τους Αντιπεριφερειάρχες  Καβάλας και Δράμας καθώς και των φορέων όπου αναγράφονται στο σχετικό έγγραφο και ζητήθηκε η υιοθέτηση του κειμένου αυτού, από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ενώ προφορικά (τηλεφωνικά),αμέσως μετά την ψηφοφορία ενημερωθήκαμε από την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας,  κα Κοσμίδου Ζωή, διαβεβαιώνοντας  μας ότι το θέμα πέρασε, με έκπληξη διαπιστώσαμε,  διαβάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι αυτό δεν ισχύει.

Να σημειωθεί ότι είχαμε σκοπό να παρευρεθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Εξαιτίας  ότι το θέμα συζητήθηκε νωρίτερα από ότι μας είχαν ενημερώσει και υπολογίζαμε, η αντιπροσωπεία μας έφτασε μέχρι τα διόδια του Ιάσμου, από τα οποία μετά τη διαβεβαίωση της κυρίας Κοσμίδου, επέστρεψε πίσω. Το μέγα λάθος μας ήταν η εμπιστοσύνη που δείξαμε στην προφορική διαβεβαίωση που είχαμε.

Η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την σύνταξη επιστολής από τον Περιφερειάρχη,που αφορά την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών,  χωρίς  αλλαγή τουισχύοντος καθεστώτος, μας προξένησε θυμό και θεωρούμε ότι προσβάλει τη νοημοσύνη μας και την εμπιστοσύνη που δείξαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εμείς αυτό που ζητήσαμε,μέσα στο πλαίσιο της ενιαίας Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ήταν να συμπεριληφθούν και οι Π.Ε. Καβάλας και Δράμας στη παράγραφο «Ειδικά Κριτήρια» του κειμένου της διαβούλευσης,όπως αναγράφεται όλη η περιοχή της Θράκης .

Όταν δε παρακολουθήσαμε και το σχετικό οπτικοακουστικό απόσπασμα της συνεδρίασης στο διαδίκτυο, εκεί συνειδητοποιήσαμε τον τρόπο και το ύφος που αντιμετωπίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα, πού αφορά δύο Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ.

Λόγο των παραπάνω και σεβόμενοι τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας, ζητούμε την επαναεισαγωγή του θέματος για συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα βρισκόμαστε κι εμείς στη συνεδρίαση αυτή τη φορά, έτσι ώστε να καλλιεργήσουμε και να επαναφέρουμε την ενδοπεριφερειακή συνείδηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υιοθέτηση του αιτήματός μας.Επίσης  αιτούμαστε να μας χορηγήσετε άμεσα αντίγραφο της επιστολής του Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αναφέρει τη λανθασμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΤΗΝ/ΦΩΝ  Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

Σχετικά Άρθρα