slider Επιστολές Τελευταία Νέα

Κράτος, Αυτός ο μεγάλος εχθρός μου. Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης

Κράτος το άδικο, που σε όλες μου τις συναλλαγές μαζί του, βρίσκομαι πάντα ζημιωμένος. Έχεις λεφτά κάνε προσφυγή. Δεν έχεις γιατί εγώ σου τα στέρησα; Πρόβλημα σου.

Κράτος το παράνομο που αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει όσες αποφάσεις των δικαστηρίων με δικαιώνουν.

Κράτος το εκδικητικό που μου λέει, αφού έκανες εσύ προσφυγή για να δικαιωθείς για τις παρανομίες που σου επιβάλω, θα κάνω κι εγώ αναίρεση, παρόλο που ξέρω ότι έχεις δίκιο.

Κράτος το αχάριστο, που ενώ εγώ δίνω ότι έχω και δεν έχω για να ορθοποδήσει και να βγει από την κρίση που το οδήγησαν τα λαμόγια που εξέθρεψε στους κόλπους του, αυτό με στέλνει στα σκουπίδια για να βρω φαγητό και μου παίρνει το σπίτι μου για λίγα ευρώ που του χρωστάω, στέλνοντας με άστεγο στους δρόμους.

Κράτος το αδιάφορο, που δεν νοιάζεται αν ξεσπιτώνομαι και φεύγω στο εξωτερικό για να βρω δουλειά και να προσφέρω τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μου στους ξένους.

Κράτος… Κράτος… Κράτος…  που μπορεί κανείς να παρατάξει τόμους με αρνητικά επίθετα, τελικά εχθρός μου!!!!!

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις μου, στάθηκε η τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται  τις τελευταίες ημέρες, εκατομμύρια συμπολίτες μας, προκειμένου να υποβάλλουν μια αίτηση για να μην παραγραφούν οι οφειλές του Κράτους απέναντι τους, που βάσει αποφάσεων των Ελληνικών δικαστηρίων, παράνομα τους παρακρατήθηκαν.

Ένα τεράστιο αλαλούμ επικρατεί τον τελευταίο καιρό, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χιλιάδες απόψεις επί του θέματος, πίνακες με διάφορα ποσά, σκέψεις, προτάσεις, αντικρουόμενες, έχουν σαν αποτέλεσμα να μπερδεύουν τους ενδιαφερόμενους. Και στη γωνία, δικηγορικά γραφεία, εργατολόγοι, λογιστές και λοιποί ειδικοί, που με το αζημίωτο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και περιμένουν να πάρουν το μερίδιο τους.

Εκατομμύρια λοιπόν συνταξιούχοι, πάρα πολλοί απ’ αυτούς ανήμποροι και με προβλήματα και πόσοι άλλοι υπάλληλοι του δημοσίου, συνωστίζονται σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να υποβάλλουν μια αίτηση. Χιλιάδες δε υπάλληλοι καταναλώνουν αντίστοιχες εργατοώρες για να παραλάβουν αυτές τις αιτήσεις, να τις πρωτοκολλήσουν και να τις διεκπεραιώσουν. Και μετά τι;

Ο εχθρός μου; Χωρίς καμία σοβαρότητα, σφυρίζει αδιάφορα και με εκδικείται. Προσφυγή εσύ; Αναίρεση εγώ. Και αν δικαιωθείς τελεσίδικα από τα ανώτατα δικαστήρια, στα παλαιότερα των υποδημάτων μου οι αποφάσεις τους. Εξουσία είμαι ότι θέλω κάνω!! Και μη μου μιλάς για κράτος δικαίου και για αρχές δημοκρατίας. Αυτά είναι παραμύθια που τα εκστομίζουν οι πολιτικοί για να έχουν στόμφο οι ομιλίες τους!!

ΠΡΟΤΑΣΗ: Προτείνω έστω και πολύ καθυστερημένα, το αρμόδιο Υπουργείο να βγάλει μια απόφαση με την οποία θα βάζει τέλος σ’ αυτό το μαρτύριο. Απόφαση με την οποία δεν θα χρειάζεται να υποβάλει κανείς κανένα χαρτί. Απόφαση με την οποία θα αποζημιώσει όλους τους δικαιούχους, εφόσον υπάρχουν σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων. Ή τέλος πάντων, να ανακοινώσει ότι, λόγω κρίσεως, δεν θα επιστρέψει κανένα ποσό σε κανέναν.

Δεν υπάρχει πιο άδικο και πιο αντιδημοκρατικό, να αποζημιώνονται όσοι έχουν την ευχέρεια και προσφεύγουν στα δικαστήρια και όλοι οι υπόλοιποι, που η οικονομική ανέχεια δεν τους το επιτρέπει, να είναι αδικημένοι.

Αργύριος Ανδριώτης

Ταξίαρχος  ε.α.

Σχετικά Άρθρα