slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΣυριζΕΡΤ: Τσακαλώτος, Βούτσης, Φίλης πυροβολούν… Παππά

Σε εσωκομματική πληγή εξελίχθηκε το ζήτημα της ΕΡΤ η οποία αιφνιδίως, μετά και τη μυστική σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας της Πέμπτης, αλλάζει διοίκηση.

Τη συζήτηση είχε ζητήσει επανειλημμένα ο Νίκος Φίλης, αυτή ωστόσο είχε αναβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση της Γραμματείας, τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (που έλαβε το λόγο στη συνέχεια και συμφώνησε με την κριτική Φίλη), αλλά και ο Νίκος Βούτσης, άσκησαν έντονη κριτική.

Αφορμή για την έντονη κριτική, αφενός το κλίμα στην ΕΡΤ με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις, αφετέρου οι δημόσιες αναφορές για παραδιοίκηση στο Ραδιομέγαρο.

Από την κυβερνητική πλευρά βγήκε μπροστά ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος εισπράττοντας τα εχθρικά, εσωκομματικά πυρά, τα οποία όμως, μάλλον στόχευαν τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά. Και αυτό έγινε ολοφάνερο στη μυστική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Λέγεται ότι ο Νίκος Παππάς ένιωσε μόνος στην κριτική που δέχτηκε. Κριτική, που είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να παυθεί η υφιστάμενη διοίκηση, η οποία αποτελούσε δική του επιλογή, την ώρα που με χίλιους τρόπους αναζητούσε να κρατήσει τις ήδη διαταραγμένες ισορροπίες στην Αγία Παρασκευή.

Σχετικά Άρθρα