Καλό νέο: Στη Ξάνθη πέφτει η χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Sunlight - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Τελευταία Νέα

Καλό νέο: Στη Ξάνθη πέφτει η χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Sunlight

Γιάννης Δραγασάκης: «Θέλω να εκφράσω τη στήριξη της κυβέρνησης προς την περιοχή της Θράκης στην οποία είναι εγκατεστημένη η συγκεκριμένη επιχείρηση»
Τη στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματικότητα που υπερβαίνει δημιουργικά δυσκολίες και ατυχήματα τα οποία μπορεί να συμβούν, με τρόπο που προστατεύει την εργασία και σέβεται τους εργαζόμενους, μετέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή σύμβασης παροχής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Εταιριών Olympia.
«Με την παρουσία μου στην εκδήλωση θέλω να εκφράσω τη στήριξη της κυβέρνησης προς την περιοχή της Θράκης στην οποία είναι εγκατεστημένη η συγκεκριμένη επιχείρηση, η ανάπτυξη της οποίας είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας» είπε ο κ. Δραγασάκης και συνέχισε «Τώρα πια έχοντας βγει από τα μνημόνια και ψηφίζοντας τον πρώτο προϋπολογισμό μετά τα μνημόνια, ένα προϋπολογισμό όχι περικοπών αλλά στοχευμένων επεκτάσεων. είναι η εποχή όπου οι επενδύσεις στις κατευθύνσεις που συμβάλλουν στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου που θέλουμε να πετύχουμε αποκτούν μια κεντρική προτεραιότητα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τους φορείς της οικονομίας γενικότερα».
Επέκταση του εργοστασίου στην Ξάνθη
Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η εταιρεία παραγωγής εξειδικευμένων μπαταριών SUNLIGHT επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη. Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας.
Το δάνειο αυτό αποτελεί την πρώτη στήριξη βιομηχανικής επένδυσης που παρέχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας νέας χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο επιδιώκει να κινητοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 500 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.
«Η SUNLIGHT είναι ένας κορυφαίος παραγωγός βιομηχανικών μπαταριών που εξάγει το 98% της παραγωγής του σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Η στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επιτρέψει στη SUNLIGHT να προωθήσει την καινοτομία και να ενισχύσει την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας που είναι κρίσιμης σημασίας για τους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας και των τηλεπικοινωνιών. Η SUNLIGHT έχει τη χαρά να είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που επωφελείται από τη νέα πρωτοβουλία άμεσης δανειοδότησης της ΕΤΕπ, η οποία διευκολύνει τη χρηματοδότηση των σχεδίων δυναμικών εταιριών που δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικές αγορές», δήλωσε ο Βασίλης Μπίλλης, διευθύνων σύμβουλος της SUNLIGHT.


Η χρηματοδότηση του σχεδίου επέκτασης της SUNLIGHT θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα της επιτρέψει να συνεχίσει να καινοτομεί. Απασχολώντας πάνω από 840 άτομα, η SUNLIGHT αναπτύσσει, κατασκευάζει και ανακυκλώνει μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως τα περονοφόρα και άλλα βιομηχανικά οχήματα, τα μη-διασυνδεδεμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα εφεδρικής σηματοδότησης σιδηροδρόμων. Περισσότερο από το 98% των προϊόντων που κατασκευάζει η SUNLIGHT εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η νέα αυτή επένδυση που στηρίζεται από το δάνειο της ΕΤΕπ αναμένεται, όπως αναφέρθηκε, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή με υψηλή ανεργία, καθώς και να ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης αλλά και τη συνεργασία με τοπικούς και ξένους συνεργάτες από το χώρο της βιομηχανίας, πανεπιστήμια και άλλα ερευνητικά ιδρύματα.
Το δάνειο της ΕΤΕπ αποτελεί την πρώτη απευθείας χρηματοδότηση ελληνικής βιομηχανικής επένδυσης στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη (Σχέδιο Γιούνκερ). Η ειδική Ομάδα Επενδύσεων της ΕΤΕπ για την Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με συγκεκριμένες ελληνικές εταιρίες για απευθείας παροχή χρηματοδότησης στο μέλλον, ενώ διατίθεται να συνομιλήσει απευθείας με εταιρίες σχετικά με νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης που παρέχονται υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα