slider Τελευταία Νέα

Ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης πιστός στο ραντεβού του με τους νεοεισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙΣ στη Σταυρούπολη!!

Στη  θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση απονομής επαίνων του Τάσου Κοντογιαννίδη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 σε αίθουσα του Γυμνασίου – Λυκείου Σταυρούπολης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, για ακόμη μια χρονιά απένειμε μαζί με τους επαίνους και χρηματικά έπαθλα για τα πρώτα έξοδα των νεοεισαχθέντων της περιοχής, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της ακαδημαϊκής περιόδου 2018-2019. Επιπλέον, ο κ. Κοντογιαννίδης καλύπτει φέτος τα έξοδα μιας εκδρομής των μαθητών του Γυμνάσιου – Λυκείου Σταυρούπολης και ενισχύει παράλληλα τον σχολικό εξοπλισμό με έναν διαδραστικό πίνακα και έναν προτζέκτορα.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται από τους μαθητές και η παροχή ερεθισμάτων για τη συνεχή βελτίωση των προσπαθειών τους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τάσος Κοντογιαννίδης δεν έκρυψε τη χαρά του για το μεγάλο ποσοστό των επιτυχόντων μαθητών/τριών της Σταυρούπολης στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις  που άγγιξε το 85% και αναφερόμενος στη σημασία της εκπαίδευσης, στάθηκε στα αξεπέραστα εφόδια που αποκτά ο άνθρωπος μέσα από την παιδεία. Νουθέτησε επίσης, τους μαθητές με τον δικό του διακριτικό και ρεαλιστικό τρόπο να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και κοντά στην ελληνική γλώσσα, την αξία της οποίας ανέλυσε διεξοδικά, χαρακτηρίζοντάς την ως «μητέρα των γλωσσών».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ξάνθης εξήρε την προσφορά του κ. Τάσου Κοντογιαννίδη, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, γιατί δίνει στο κοινωνικό σύνολο από το υστέρημά του και από το πλεόνασμα της καρδιάς του, επιβεβαιώνοντας περίτρανα την αγάπη του τόσο για τον τόπο του, όσο και για τη νέα γενιά. Για άλλη μια φορά τον συγχαίρω κι εύχομαι να συνεχίζει απλόχερα να προσφέρει στην κοινωνία μας».   

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης και Γιώργος Κολλάρος, καθώς και εκπρόσωπος του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Σχετικά Άρθρα