slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ιστορική ευκαιρία για την Ξάνθη η υλοποίηση του αρδευτικού έργου

Επιστολή του Δήμου Αβδήρων για το αρδευτικό της Ξάνθης

Ο Δήμος Αβδήρων είναι ένας αγροτικός Δήμος με την πλειοψηφία των κατοίκων του να έχει ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Η απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή των οικολόγων, δίνει μια μοναδική ευκαιρία να υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο που σχεδιάστηκε από τον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό σε συνεργασία  με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γεώργιο Παυλίδη και εντάχθηκε στο πρόγραμμα ”Αλέξανδρος Μπαλτατζής”. Η χρηματοδότηση του έργου μπορεί να εξασφαλιστεί με τη βοήθεια και του σημερινού Υφυπουργού κ. Στάθη Γιαννακίδη.

Πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις όλοι μαζί Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμαρχοι και φορείς, μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλο το Νομό.

Με την υλοποίηση του αρδευτικού έργου θα επιτευχθεί:

  • Η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα (σταματούν να λειτουργούν πάνω από 10.000 γεωτρήσεις) μειώνοντας τις επιπτώσεις της υφαλμήρωσης χιλιάδων στρεμμάτων του Ξανθιώτικου κάμπου.
  • Ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και ταυτόχρονα μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
  • Αύξηση της απασχόλησης και προστασία του περιβάλλοντος.
  • Μείωση της μετανάστευσης που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε πολλές οικογένειες.

Το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και κόμματα και ο Δήμος Αβδήρων θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο.

Σχετικά Άρθρα