slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Νέα Δημοσκόπηση: Στο 37% και αυτοδύναμη η ΝΔ!

Ξεκάθαρο προβάδισμα 11,7% μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Από τα στοιχεία της μέτρησης προκύπτει ότι το Σκοπιανό αλλά και η κρατική ανυπαρξία στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι εδραίωσαν τη διαφορά που έτσι κι αλλιώς είχε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη μικρή μείωση που παρατηρήθηκε στα μέσα του καλοκαιριού.

Από την ίδια δημοσκόπηση, προκύπτει επίσης πως τρίτο κόμμα και με διαφορά είναι το Κίνημα Αλλαγής, εκτός βουλής οριστικά μένουν οι ΑΝΕΛ, ενώ παρατηρείται και μια μικρή άνοδος στα εκτός βουλής κόμματα.

Η δημοσκόπηση της Metron παρουσιάζει επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενισχυμένο έναντι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς προηγείται ξεκάθαρα τόσο σε καταλληλότητα όσο και σε δημοφιλία, ενώ από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει πως τα οφέλη της κυβέρνησης από τη πολυδιαφημισμένη έξοδο από τα Μνημόνια είναι μηδαμινά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 8,1% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,7%, Χρυσή Αυγή με 6%, Ένωση Κεντρώων 3,2%, Το Ποτάμι με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η Ελληνική Λύση και ο ΛΑΟΣ με 1,4% και οι ΑΝΕΛ με 1,3%.

Προβάδισμα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση και στην πρόθεση ψήφου με 27,4% έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Το Ποτάμι με 1,7%, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και Ελληνική Λύση και ΛΑΟΣ με 1%.

Άλλο κόμμα απαντά το 3%, άκυρο/λευκό το 5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,6%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα και στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, το 34% απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης τους έκανε καλύτερη εντύπωση με την παρουσία και τις δηλώσεις του, ενώ το 16% απάντησε ο κ. Τσίπρας, ενώ το 37% απάντησε «Κανένας».

Σχετικά Άρθρα