Από το ΥΠΕΣ θα χρηματοδοτηθούν οι «μισές» παιδικές χαρές στην Ξάνθη (Θααααα ανοίξουν Παπάκια- Μεγάλου Αλεξάνδρου- Διοικητήριο- Μεξικάνα και Κυψέλη) - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Από το ΥΠΕΣ θα χρηματοδοτηθούν οι «μισές» παιδικές χαρές στην Ξάνθη (Θααααα ανοίξουν Παπάκια- Μεγάλου Αλεξάνδρου- Διοικητήριο- Μεξικάνα και Κυψέλη)

Το «πράσινο φως» από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έλαβε ο Δήμος Ξάνθης για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών στην αστική περιοχή. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης III, της πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξάνθης» από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΣ θα διατεθούν για τον ανωτέρω σκοπό 239.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ξάνθης θα καταβάλλει από ιδίους πόρους πόσο της τάξεως των 283.675,97 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών ανέρχεται στο ποσό των 522.675,97 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εγκεκριμένη πράξη αφορά παιδικές χαρές της πόλης και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Κήπο (Παπάκια), στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πάρκο Διοικητηρίου, στο πάρκο Μεξικάνα, καθώς και στο πάρκο Κυψέλης.

Επίσης, την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για δύο ακόμη παιδικές χαρές στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και στην πλατεία Ευμοίρου.

 

σ.ε. Άντε να δούμε πότε επιτέλους θα έχουν τα παιδιά μας χώρους να παίζουν…

Σχετικά Άρθρα