Ένα νέο εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας στην Ξάνθη από το ΟΞΥΓΟΝΟ – Ο2 - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ένα νέο εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας στην Ξάνθη από το ΟΞΥΓΟΝΟ – Ο2

Με ενθουσιασμό και αγάπη για την επικοινωνία και την δημιουργία μέσα από την θεατρική έκφραση, ξεκίνησε το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας. Την παραγωγή του Εργαστηρίου οργάνωσε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΟΞΥΓΟΝΟ – Ο2 ΚοινΣΕπ και το υλοποιεί σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, ως αποτέλεσμα της ταύτισης των δημιουργικών στόχων των δυο φορέων μέσα από την προσφορά καινοτόμων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών ιδεών στο κοινωνικό σύνολο.

Καλλιτεχνικός συντονιστής του Εργαστηρίου Θεατρικής Δημιουργίας είναι ο Ξανθιώτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Φίλιππος Τσαουσέλης, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, ο οποίος αξιοποιεί την γνώση και την σκηνική του εμπειρία στο θέατρο με τρόπο που οι συμμετέχοντες όχι μόνο να καλύψουν την επιθυμία τους να μπουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου αλλά και ν’ ανακαλύψουν το ευρύ πεδίο που τους ανοίγεται ερμηνευτικά και ν’ αποκαλύψουν πτυχές του χαρακτήρα τους.

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι ο κάθε μαθητής, ανεξάρτητα από το εάν έχει προηγούμενη επαφή με το θέατρο ή όχι, να βάλει την δική του πινελιά σε αυτό ώστε το έργο που θα παραχθεί να έχει ενσωματώσει την δημιουργική ανησυχία, την επικοινωνιακή ενέργεια και την καλλιτεχνική έκφραση όλων.

Η πρωτοβουλία για το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας, αφού μελετήθηκε εκτενώς με τον καλλιτεχνικό υπεύθυνό του και συζητήθηκε με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ωρίμασε και, σε συνδυασμό με την εμπειρία της ΚοινΣΕπ ΟΞΥΓΟΝΟ από την συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου το φετινό καλοκαίρι αλλά και την συμμετοχή σε μια σειρά από διακρατικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες Erasmus+, υλοποιείται για να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Ξάνθης.

Τα μαθήματα υλοποιούνται κάθε Σάββατο 6 μμ – 9 μμ στην ΚοινΣΕπ ΟΞΥΓΟΝΟ (Π. Κυρίλλου 3α) και μία φορά το μήνα στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1).   Πληροφορίες – Εγγραφές (όλο τον Οκτώβριο) :  Τηλ   : 2541 0304304 & 2541 28188 Email : [email protected] & [email protected] FB : Οξυγόνο / Ο2 ΚοινΣΕπ   & Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα