Άγιο 'Ορος: Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου (φωτογραφίες) - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Ελλάδα Τελευταία Νέα

Άγιο ‘Ορος: Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου (φωτογραφίες)

Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου του Αγίου Όρους.

Παρών ήταν ο πρωτεπιστάτης Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Δήμτσας, τα μέλη της Ιεράς κοινότητας, εκπρόσωποι της Ασττνομία, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής του Αθωνα.

Τη Δοξολογία έψαλαν μαθητές της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας του Αγίου Όρους.

Ακολούθησε κέρασμα κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Στη συμβολή του Αγίου Όρους στον εθνικό αγώνα αναφέρθηκε ο κ. Δήμτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι νεότεροι εκ των Αγιορειτών προσήλθαν στις Καρυές προκειμένου να λάβουν φύλλο πορείας, ενώ πολλές ιερές μονές διέθεσαν τα υποζύγιά τους και έκαναν εράνους σε είδος και χρήμα για να ενισχύσουν τον μαχόμενο ελληνικό στρατό».

Τέλος, ευχήθηκε να παραδειγματιστούμε από τους Ελληνορθόδοξους προγόνους μας και τους πατέρες του Αγίου Όρους για να ανασυνταχθούμε πνευματικά και ψυχικά «στους χαλεπούς καιρούς δοκιμασίας και σύγχυσης αξιών, προτύπων, φρονήματος και βιώματος».

Δείτε φωτογραφίες από το Αγιο Ορος…

 

Σχετικά Άρθρα