slider Κοινωνία Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Συναυλία με τους Μπλέ, παραδοσιακό γλέντι στον Σύλλογο Μικρασιατών. Δείτε το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης για σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία ΜΠΛΕ

Επτά albums και ένα διπλό best off με πολλά τραγούδια να έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες και να έχουν καταξιωθεί διαχρονικά, εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες και το ταξίδι συνεχίζεται…

Οι ΜΠΛΕ έρχονται να μοιραστούν μαζί μας τη μουσική που τόσο αγαπάνε!

Ετοιμαστείτε να «πιάσετε φωτιά» σε ένα ξεχωριστό live των ΜΠΛΕ, με τραγούδια από το τελευταίο album τους με τίτλο .20 και τις δικές τους αγαπημένες επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας που μας έχουν χαρίσει από το 1996 έως και σήμερα.

 

Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10:00 «Η ιστορία της Ξάνθης σ’ ένα κτίριο»

Από 2 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών

Στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης ο επισκέπτης ανακαλύπτει τα στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας του τόπου. Η αρχιτεκτονική συμμετρία και ο εξωτερικός διάκοσμος του κτηρίου, καθώς και τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, οι τοιχογραφίες και οι οροφογραφίες, το καθιστούν κόσμημα. Παρουσιάζονται εδώ στοιχεία από τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο, την κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική ζωή της πόλης και της υπαίθρου των αρχών του 20ου αιώνα.  Στην αυλή τέλος, βρίσκονται τα δύο Χαμάμ και το Εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων. Είσοδος: 2€.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

 

Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ  

19:30 «Ένα μπαλόνι, ένας μάγος και ο Βάσος» για παιδιά και όχι μόνο

Στην Αυλή με τα Χαμάμ του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης ένα μπαλόνι,  ένας μάγος και ο Βάσος, ο ήρωας του Σταμάτη Κεσόγλου, θα σας περιμένουν για να ξεκινήσει το ταξίδι. Ο συγγραφέας θα έχει μαζί του μια  ανεμόσκαλα… γιατί; Μα για να σκαρφαλώσουμε στον κόσμο που φτιάχνουν οι λέξεις του.

*Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

20:00 Lindy Hop (Swing)

Το Lindy Hop Xanthi επιστρέφει για 6η χρονιά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης ανοίγοντας τη σεζόν όπως κάθε χρόνο με ένα Swing Party στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης!!!

Οργάνωση: ΦΕΞ, Εργαστήρι Lindy Hop [Swing].

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ). Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

 

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Βρες την κρυμμένη λέξη και κέρδισε πολλά – πολλά δώρα. Μια δράση για τους μικρούς μας φίλους.

 



 

Σχετικά Άρθρα