slider Τελευταία Νέα

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Ποδηλατοδρομία 1200 χιλιομέτρων Αλεξανδρούπολη – Αθήνα | Δείτε πότε θα είναι στην Ξάνθη

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει ποδηλατοδρομία 1200 χιλιομέτρων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αιμοδοσίας, η οποία ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη και αφού διασχίσει 40 πόλεις της χώρας μας θα καταλήξει στην Αθήνα.

Στην Ξάνθη η πομπή θα φτάσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 14:45 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπου και θα γίνει η τελετή υποδοχής από την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Στέφανο Ιγιαννίδη και εκπροσώπους του Δήμου μας. Επίσης, θα διεξαχθούν δρώμενα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αιμοδοσίας. Παράλληλα, την ίδια ημέρα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου και ώρες από 14:00 έως 18:30.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης στοχεύουν στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, προτρέποντάς τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες. Στη χώρα μας τις περισσότρες φορές τα αποθέματα αίματος δεν είναι επαρκή και μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων πολιτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα