Συναυλία Γιώτα Νέγκα - «Ταξίδι Γνωριμίας με την Ευρώπη» στο σημερινό πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Συναυλία Γιώτα Νέγκα – «Ταξίδι Γνωριμίας με την Ευρώπη» στο σημερινό πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων των γιορτών παλιάς πόλης παρακάτω 

 

 

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Γιώτα Νέγκα

Η Γιώτα Νέγκα με προίκα το «Φύλλο Ανδρικό», την παράσταση που αγαπήθηκε όσο ελάχιστες το φετινό χειμώνα, ανακατεύει ξανά την παλέτα με τις επιρροές και τις αναμνήσεις της και φτιάχνει ένα πρόγραμμα στο οποίο παντρεύει όλα όσα αγαπά με την δική της ερμηνευτική αισθητική. Η προσωπική της δισκογραφία, ο προπομπός του επερχόμενου δίσκου της, «Οξυγόνο», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική Νίκου Μερτζάνου που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, η λαϊκή της ρίζα και οι δημιουργοί που την ακολουθούν σαν μια δεύτερη οικογένεια χτίζουν έναν μελωδικό κόσμο που εντοπίζει τα συναισθηματικά κέντρα και τα ντύνει με φόντο τον κόσμο που γίνεται πρωταγωνιστής μαζί της. Με τη χαρακτηριστική φωνή της και την αυθεντική ερμηνευτική της δεινότητα βάζει τη δική της προσωπική σφραγίδα σε μια μοναδική βραδιά.

Συντελεστές: Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι, Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα, Dasho Κurti – ακορντεόν, Αλέξανδρος Τράμπας – μπάσο, Κώστας Μυλωνάς – τύμπανα.

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

20:00 «Ηρ-ώδειο»

Οι μαθητές και οι καθηγητές της Μουσικής Σχολής «Ηρώδειο» θα παρουσιάσουν ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα με επιλογές από ροκ, ποπ κι έντεχνο ρεπερτόριο.
Σκηνή Νησάκι – Ορφέως & Πινδάρου

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης

19:00 «Ταξίδι Γνωριμίας με την Ευρώπη»

Τα παιδιά  (7-12 ετών)  έχουν την δυνατότητα με την μορφή παιχνιδιού και με την ενεργή συμμετοχή τους να μάθουν και να κατανοήσουν τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πως λειτουργεί, για το Ευρώ, για τις χώρες και τις γλώσσες της, την πολυμορφία της, τα δικαιώματά μας και πολλά άλλα.

Χάρτες, σημαίες, σύμβολα, ζωγραφιές, παιχνίδια και κουίζ, κάνοντας τα παιδιά μια ομάδα. Με το παιχνίδι κεντρίζεται το ενδιαφέρον των παιδιών και έτσι αυτά αποκομίζουν γνώσεις και εξοικειώνονται με την έννοια της Ευρώπης από μικρά.

Επιμέλεια: Βαμβακά Ζώη – Πολιτικός Επιστήμονας.

Οργάνωση: ΙΘΤΠ, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – Ξάνθης.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Λύκειον των Ελληνίδων – Παρ/μα Ξάνθης

19:00 «Στο Χοροστάσι»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης αναβιώνει Παραδοσιακό Χοροστάσι στην αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, στην οδό Βενιζέλου (έναντι Παλιάς Μεραρχίας).

Τηρώντας την παράδοση θα τελεστεί «Μέγας Εσπερινός», ενώ στις

21:00 θα ακολουθήσει Χοροστάσι (Γλέντι) με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης «Θρηίκιος Ήχος». Το Χοροστάσι ξεκινά όπως παλιά, για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να το γνωρίσουν οι νεότεροι.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας μετά τον Μέγα Εσπερινό, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δεξιώσεων «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»,  στο 4ο χιλ/τρο Ξάνθης – Λάγους.

Μενού 10€ κατ’ άτομο, εκτός ποτού (catering από αίθουσα δεξιώσεων ΑΠΟΛΛΩΝ)

Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ  

20:00 «Βραδιά οινογνωσίας, κάτι παίζει και τις πέμπτες στο Μουσείο »

Στην βραδιά Οινογνωσίας θα δοκιμάσουμε επιλεγμένα κρασιά της περιοχής μας. Το κτήμα Βουρβουκέλη ο Ανατολικός Αμπελώνας και ο Αμπελώνας Καρακώστα θα μας παρουσιάσουν τα κρασιά τους.

Θράκη & κρασιά: Η Θράκη ιστορικά αναφέρεται σαν περιοχή παραγωγός εξαιρετικών κρασιών, διάσημων στην εποχή τους. Παρά ταύτα, στις ημέρες μας είναι ίσως το τελευταίο ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα που έκανε βήματα προς την κατεύθυνση της παραγωγής ποιοτικών κρασιών και οι πρώτες σοβαρές οινοπαραγωγικές προσπάθειες ανάγονται στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ιστορικά, το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα είναι γνωστό (διάσημο θα λέγαμε στην εποχή του) για το κρασί με το οποίο ο Οδυσσέας μέθυσε τον Πολύφημο…

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Φωτογραφική Λέσχη ΦΕΞ.

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

21:00 «Μπάντα Τέτοια» και στην τρομπέτα Καρβουνάρης Πασχάλης

Το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια». Τα μέλη που το απαρτίζουν: Τσαρμαντίδης Γεράκης στα πνευστά (κλαρίνο, καβάλ, σαξόφωνο), Παραπέρογλου Γιώργος στο ακκορντεόν, Μίχου Γιώργος στο λαούτο και Παντελίδης Μελέτης στα κρουστά (νταούλι, τουμπελέκι, ντέφια, γκραν κάσα).

Οργάνωση: ΦΕΞ – Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ), Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

 

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Άδωνις και Αφροδίτη εμπνέουν του μικρούς ζωγράφους να δημιουργήσουν έργα τέχνης…

Σχετικά Άρθρα