Τεχνολογία

Αυτό περιμέναμε!!!  Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο drone είναι γεγονός (pics & vid)

Η αλματώδης πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι ικανή να μας εντυπωσιάσει στο εγγύς μέλλον με τις καινούργιες ανακαλύψεις διάφορων τύπων, που ξοδεύουν κόπο και χρήμα για να καταφέρουν να δημιουργήσουν τα οχήματα της επόμενης χιλιετίας.

Τρανταχτό παράδειγμα ο νεαρός Kyxz Mendoza από τις Φιλιππίνες, που μπορεί να αισθάνεται περήφανος και δικαιωμένος, καθώς έφερε εις πέρας τη δημιουργία του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου drone, μετά από έξι τουλάχιστον χρόνια επίμονων και κοστοβόρων εργασιών.

Ο Mendoza πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το πρωτότυπο αυτό όχημα με σκοπό να λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας εκατομμυρίων συμπατριωτών του, το οποίο δεν είναι άλλο από την πολύωρη καθυστέρηση στους δρόμους της περιοχής.

Εργάστηκε απρόσκοπτα μέρα και νύχτα ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του και μετά την πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση που διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα, μπορεί να κομπάζει πλέον υπερήφανος. Κατά τη διάρκεια της παρθενικής πτήσης του μονοθέσιου αυτοκινήτου drone, κατάφερε να φτάσει σε ύψος περίπου 5 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, ενώ η πτητική ικανότητα του οχήματος μπορεί να φτάσει σε χρόνο τα 15 λεπτά.

Το “Ultralight Aircraft” -όπως ονομάστηκε η εφεύρεσή του- χρησιμοποιεί την τεχνολογία των drone ώστε να παραμένει στον αέρα, ενώ η χρήση μεταλλικού περιβλήματος σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ανθρακονήματος στο εξωτερικό περίβλημα, το καθιστά ασφαλές και γρήγορο.

Ο ίδιος ο εφευρέτης του μοναδικού αυτού τεχνολογικού επιτεύγματος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για την επιτυχημένη δημιουργία του, ενώ στους άμεσους στόχους του είναι η δημιουργία ενός διθέσιου οχήματος, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως από όσους πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει στην καθημερινότητά τους.

Πληροφορίες: ladbible.com

 

Σχετικά Άρθρα