Στα χέρια της ΕΥΠ άτομο από την "Πόλη" που πετούσε ντρόν πάνω από στρατόπεδο. Κατασχέθηκε και το υλικό - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Στα χέρια της ΕΥΠ άτομο από την «Πόλη» που πετούσε ντρόν πάνω από στρατόπεδο. Κατασχέθηκε και το υλικό

Στο κέντρο στρατοπέδου της Λέσβου (το Hellas Journal γνωρίζει τη μονάδα που έγινε το περιστατικό) έφτασε περίπου δέκα μέτρα πάνω από το έδαφος ένα ιδιωτικό drone πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Όπως είναι λογικό, αν και Σαββατοκύριακο, στη μονάδα σήμανε συναγερμός και όλοι τέθηκαν σε επιφυλακή για τον εντοπισμό του χειριστή αυτού του πτητικού μέσου που «έκοβε βόλτες» εντός των ευαίσθητων εγκαταστάσεων.

Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να τον εντοπίσουν στελέχη της μονάδας και να τον υποδείξουν στους άνδρες του λιμενικού που ήταν σε κοντινή απόσταση καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει λιμενικός σταθμός αρκετά κοντά.

νεαρός άνδρας αρχικά προσήχθη και οδηγήθηκε στον Αξιωματικό υπηρεσίας για εξηγήσεις, όσο και για να ελεγχθεί το υλικό το οποίο βρισκόταν στην κάρτα μνήμης του drone, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για Έλληνα, γεννημένο στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία του και εξετάστηκε τόσο από το λιμενικό όσο και από την αστυνομία. Στρατιωτικές πηγές από το συγκριμένο νησί σημειώνουν πως δεν είναι λίγα τα drone που αρκετές φορές πετούν στο νησί όλες τις εποχές, πλην όμως κανένα δεν είχε κατέβει σε τόσο χαμηλή αιώρηση ενώ η σύλληψη του χειριστή ήταν το διαφορετικό της υπόθεσης καθώς σε προγενέστερα περιστατικά δεν είχε καταστεί εφικτό να εντοπιστεί ο παραβάτης. Τα στοιχεία του νεαρού και το υλικό ήδη έχουν φτάσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο χειριστής του drone πήρε και κλήση για πτήση του μέσου που χρησιμοποίησε πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τα drone έχουν αρχίσει και αποτελούν «πονοκέφαλο» για τις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο καθώς αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που κλήθηκαν τα στελέχη ν’ αντιμετωπίσουν. Οι περισσότεροι εκ των χειριστών δεν έχουν πάρει την πιστοποίηση από την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ούτε καν γνωρίζουν ποιοι είναι η απαγορευτικοί αεροδιάδρομοι γι’ αυτούς καθώς υπόκεινται σε στρατιωτική δικαιοδοσία.

Σχετικά Άρθρα