Ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή τελέσθηκε χθες Πέμπτη στα νεκροταφεία Ξάνθης - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή τελέσθηκε χθες Πέμπτη στα νεκροταφεία Ξάνθης

«Τιμούμε σήμερα, ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, έναν σπουδαίο άνθρωπο, μια μεγάλη φυσιογνωμία του τόπου μας που στις πιο δύσκολες περιόδους της πατρίδας μας είχε συλλάβει ότι η οικονομία  της Ελλάδος έπρεπε να στηριχτεί στην ανάπτυξη της υπαίθρου και στην στήριξη του μόχθου των αγροτών. Ανέπτυξε δράση και με τις  πρωτοποριακές για την εποχή του πρωτοβουλίες έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός συνεταιριστικού κινήματος στην υπηρεσία του αγρότη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην λιτή του αναφορά στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονας, ο οποίος  τίμησε με την παρουσία του την ετήσια εκδήλωση  που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών «Αλ. Μπαλτατζής.

Παραβρέθηκαν  ο  Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαρ., οι  Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Παπαδόπουλος Κυριάκος, Ηλιάδης Θωμάς, Λομβαρδέας Μιχαήλ, οι δημ σύμβουλοι κ. Χατζηευφραιμίδης Ιορδάνης και Κυριακίδης Αλέκος, η κ. Νίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης , ο Γ Δ/ντης και εορτάζων πρώην Υπουργός κ. Κοντός Αλέξανδρος, ο Διευθυντής της ΕΑΣ Ξάνθης, ο εκδότης της εφημερίδος «Μαχητής» κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Σταυρουπολιτών Αθηνών κ. Νίκη Πανούση, μέλη του συλλόγου  υποτρόφων της ΣΕΚΕ από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, το  Δ.Σ. του Κέντρου , μέλη και φίλοι του Κέντρου Μελετών, φίλοι και συνεργάτες του αειμνήστου Προέδρου.

Μετά την Θεία Λειτουργιά, στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων Ξάνθης,  εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Μπαλτατζή όπου ο καλός του φίλος  Χρήστος Ζουρνατζίδης, γνωστός ως «Κίσσινγερ», τραγούδησε συνοδεία ποντιακής λύρας τραγούδι αφιερωμένο σε Εκείνον.

Αιώνια η μνήμη Του.

Το Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

Σχετικά Άρθρα