slider Καβάλα Τελευταία Νέα

Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων Προκοπίου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου, ο οποίος ως Επίσκοπος για 43 χρόνια υπηρέτησε την τοπική Εκκλησία και διακόνησε ποικιλοτρόπως τις ανάγκες του ποιμνίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου απέδωσε την οφειλόμενη τιμή προς τον εκλιπόντα Ιεράρχη, πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον καθεδρικό ιερό Ναό του Αγίου Παύλου κι αμέσως μετά το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, παρουσία του κλήρου, εκπροσώπων των Αρχών και πολλών πιστών οι οποίοι προσήλθαν στον Ναό για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Αμέσως μετά έγιναν τα αποκαλυπτήρια των μαρμάρινων προτομών των αειμνήστων προκατόχων Μητροπολιτών ΦΝΘ κυρού Χρυσοστόμου, κυρού Αλεξάνδρου και κυρού Προκοπίου, στην είσοδο του ιερού Ναού του Αγίου Παύλου Καβάλας με την ανάγνωση σχετικής ευχής υπέρ αναπαύσεως αυτών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, ο οποίος πραγματοποίησε και τα αποκαλυπτήρια των προτομών, μαζί με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στέφανος τέλεσε και τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές οι οποίες έπληξαν την Αττική.

https://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/etisio-mnimosyno-tou-makaristou-mitropoliti-filippon-prokopiou-foto/

Σχετικά Άρθρα